Šaranović: Uprkos krizi, Budžet obezbjeđuje redovnost isplata u javnom sektoru

    3 godine pre 409 pregleda Izvor: facebook - demokrate

Poslanik Demokrata, Danilo Šaranović je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da se predloženi budžet suštinski razlikuje u odnosu na sve prethodne i da je Vlada za četiri mjeseca uspjela ono što prethodna nije za osam godina.

“Tu prije svega mislim da budžetsko reformisanje kad je riječ o načinu budžetiranja. Do sada smo praktikovali linijsko, a sada prelazimo na programsko budžetiranje, gdje imamo četiri nivoa transparentnosti. To znači jasno definisanje ciljeva i konkretne aktivnosti u njihovoj realizaciji. U budžetu su sadržani svi programi i potprogrami svih budžetskih potrošača, što može značiti veću kooperativnost i odgovornost, ali i stvaranje prostora za uštede”, naveo je Šaranović.

Naglasio je da se ovim budžetom ima uvid u potrošnju svakog centa. Takođe, naveo da tako predloženi budžet stvara pretpostavku za uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu do šest godina, obezbjeđivanje besplatnih udžbenika svim osnovcima, kao i povećanje staračkih nadnoknada.

“Uprkos krizi usljed pandemije, nemamo kriznih mjera. Sjetićemo se povećanja PDV-a, kriznih poreza kada su javne finansije bile bolje nego danas i ovakavim budžetom imamo obezbijeđenu redovnost isplata u javnom sektoru”, istakao je Šaranović.