Po drugi put kontrolisani dokazi protiv kriminalne grupe Igora Terzića – Odbrana: Nema dokaza, obustaviti postupak

    4 godine pre 1175 pregleda Izvor: pobjeda.me

Odbrana desetočlane kriminalne organizacije koju je predvodio Igor Terzić juče je u podgoričkom Višem sudu na ročištu kontrole dorađene optužnice zatražila obustavu postupka usljed nedostatka dokaza za šverc marihuane, ulične distribucije kokaina, nedozvoljenog držanja oružja, ali i davanja i primanja mita.

Branilac policijskog službenika Ivana Cvijovića, advokat Damir Lekić, zatražio je da se optužnica protiv grupe koju je predvodio, a čiji je član navodno postao i njegov branjenik, ponovo vrati Specijalnom tužilaštvu da otkloni nedostatke.

On je od suda zatražio da obustavi postupak ili da ga eventualno vrati u fazu istrage.

Branilac Malibora Ćurčića, advokat Zdravko Đukanović, ukazao je na nepostojanje uslova da se njegovom branjeniku sudi u odsustvu.

Advokat Dalibor Katančević, koji brani optuženog Vasilija Dragaša, ustvrdio je da je ispravljena optužnica SDT-a nezakonita.

On je podsjetio da je prvobitnom verzijom optužnice bio obuhvaćen period kada je njegov branjenik bio maloljetno lice.

-Prema njemu je trebalo primijeniti odredbe o maloljetnicima, a ne da se na ovaj način „ugura“ u optužnicu kao punoljetno lice – kazao je advokat Katančević.

Prema navodima optužnice, Terzić je u maju 2018. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji su članovi postali Dejan Spajić, Bojana Bojović, Vasilije Dragaš, Nemanja Novaković, Marko Milićević, Nemanja Odović i Miljan Cmiljanović. Na optužnici se našao i inspektor za droge Ivan Cvijović kojeg je Terzić u februaru optužio da mu je tražio mito u zamjenu za informacije koje policija posjeduje o osobama iz kriminalnog miljea.

Terzićeva kriminalna grupa razotkrivena je sredinom septembra prošle godine u policijskoj akciji ,,Toranj“ dok je on bio u spuškom zatvoru.

Prema stavu Specijalnog državnog tužilaštva, Cvijović je zahtijevao mito od 2.800 eura da optuženom Terziću saopštava kada će policija doći u pretres.

Spajić je, kako se navodi u optužnici, prihvatio da posreduje u kupoprodaji droge i da je prenosi, Bojović i Dragaš da preuzimaju drogu i da je prenose na teritoriju Srbije.

Ćurčić je, prema optužbama, posredovao u prodaji marihuane, pronalazio kupce u Srbiji i preuzimao novac od kupaca. Optuženi Novaković, Milićević i Odović, prihvatili su da prodaju kokain na teritoriji Pljevalja.