MKI poziva organizacije i građane na dijalog povodom istraživanja nafte u primorju

    4 godine pre 333 pregleda Izvor: PV Informer

Iz Ministarstva kapitalnih investicija pozvali su sve NVO, ekološke aktiviste, predstavnike lokalnih zajednica kao i sve zainteresovane građane da što prije započnu dijalog povodom projekata koji se tiču istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

“Sve ljude i organizacije koji se bave ekološkim pitanjima, smatramo za partnere, saveznike i ljude koji su istinski zabrinuti za životnu sredinu. Sa svima njima imamo zajednički cilj, a to je implementacija najstrožijih ekoloških standarda u pravom smislu”, istakli su iz MKI.

Iz Ministarstva poručuju da nikad neće biti na strani ekonomskih projekata koji idu na uštrb očuvanja životne sredine. “Mišljenja smo da ekonomija i ekologija mogu i moraju da idu zajedno, i da će razvoj ekonomije pomoći zaštiti životne sredine i obrnuto”.

Zbog toga će, kako su kazali, vrata MKI biti otvorena za sve zainteresovane organizacije i pojedince, kako bi sve projekte za koje postoji sumnja da mogu ugroziti životnu sredinu učinili transparentnim, i javnosti ostavili da sudi o argumentima za i protiv.