Bojović: Ponovo uzima maha namjerno izazivanje požara

    2 meseca pre 726 pregleda Izvor: PV Informer
Foto: Služba zaštite i spašavanja Pljevlja

U periodu potpune zabrane upotrebe vatre na otvorenom prostoru ponovo uzima maha namjerno izazivanje požara. Ovih dana aktuelno je paljenje pokošene sasušene trave kako bi se „očistila“ imanja. Osim toga što je ova aktivnost zabranjena, vlasnici na ovaj način pričinjavaju velike štete na objektima i šumskoj vegetaciji, kazao je za naš portal Komandir pljevaljske Službe zaštite i spašavanja, Bogdan Bojović.

Cijena sijena je mala, objekti su napunjeni rodom od prethodne godine, stočni fond je smanjen, domaćini jesu u problemu, ali svakako ovo nije način da se uklone viškovi sijena, ističe Bojović.

Zbog ovakvih požara, ukazuje on, ta služba je prethodnih dana gasila i požare na objektima koji su zapaljeni na ovaj način.

– Uz požare koji su izazvani udarom groma usled nevremena veoma je povećan broj intervencija na otvorenom prostoru. Molimo građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru kako ne bi izazivali velike štete na svojoj imovini i rizikovali visoke kazne za izazivanje požara, poručio je Komandir pljevaljske Službe zaštite i spašavanja.