Сигурни смо да ће предсједник Републике Србије урадити све да дође до правденог решења у односима између СПЦ и државе Црне Горе

    5 godina pre 785 pregleda Izvor: PV Informer

Редакција Српске радио-телевизије из Подгорице, упутила је Српском  националном савјету питање како оцјењује изјаву предсједника Републике Србије, да није “нимало срећан и задовољан догађајима у Црној Гори због Предлога закона о слободи вјероисповијести, али да Србија нема другу врсту политичке моћи да утиче на решавање овог питања“. У коменатру новинара је, такође, констатовано да се изјава може протумачити као одговор на писмо ове организације од прије неколико дана, у којој је Српски национални савјет позвао предсједника Србије да се јавно и најконкреније укључи у решавање овог проблема, и да у том послу искористи све дипломатске могућности како би се по овом питању постигло праведно решење.

У одговору предсједника Српског националног савјета др Момчилa Вуксановићa Српској РТВ наведено је: „Сигурни смо да ће предсједник Републике Србије и српска дипломатија урадити све да дође до правденог решења у односима између Српске православне цркве и државе Црне Горе. Наше писмо је била само жеља да државне институције Републике Србије упознамо са тешкоћама и могућим последицама које може произвести предложени Закон. Очигледно да ми морамо да живимо и радимо са истином која је већ потврђена у Црној Гори, а она гласи: ­’Одбрана је животом скопчана. Наду у Бога и у своје руке­’. Ако православни народ у Црној Гори не може да одбрани своје свитење, питање је колико заслужује да их има“.