exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 865

Zloupotreba položaja: Bivši direktor banke sperme biološki otac 49 djece


Zloupotreba položaja: Bivši direktor banke sperme biološki otac 49 djece

Bivši direktor jedne banke sperme u Holandiji, koji je preminuo 2017. godine, biološki je otac 49 djece rođene vještačkom oplodnjom, saopštila je organizacije koja predstavlja roditelje i djecu u toj aferi.

Jan Karbat, ljekar i bivši direktor banke sperme u Barendrehtu na jugu Holandije, osumnjičen je da je više puta koristio sopstvenu spermu umjesto one od izabranog donora.

Rezultati serije testova DNK pokazuju da je Karbat biološki otac 49 djece, navela je organizacija "Defence for Children" i dodala da rezultati analiza potvrđuju raniju sumnju da je Karbat koristio sopstvenu spermu.

Skandal je izbio u februaru kada je sud odlučio da uzme uzorke DNK sa odjeće Karbata posle sumnje nekoliko roditelja koji su koristili usluge banke sperme.

Karbat (89) je prije smrti priznao da ima oko 60 djece dok je radio u banci sperme, koja je 2009. godine zatvorena zbog sumnjive djelatnosti.

Djeca za koja se sumnjalo da im je biološki otac Karbat, podnijela su potom krivičnu prijavu kako bi se utvrdilo tačno očinstvo.

Advokati te djece su rekli da neki medju njima i fizički liče na Karbata.

Odbrana bivšeg direktora je sa svoje strane navela da je poštovano pravo na privatni život klijenata banke sperme.

Organizacija je navela da posle godina neizvjesnosti, ta djeca mogu da zatvore to poglavlje i počnu da se privikavaju na činjenicu da su jedni od brojnih potomaka Karbata.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 436108


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja