avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: Volim Podgoricu
Broj pregleda članka: 1379

PREOKRET U SLUČAJU TROSTRUKOG UBICE?! Policija intenzivno traga za Jankovićem! A sada se sumnja da je počinio još jedno UBISTVO!


PREOKRET U SLUČAJU TROSTRUKOG UBICE?! Policija intenzivno traga za Jankovićem! A sada se sumnja da je počinio još jedno UBISTVO!

Ni traga ni glasa od brutalnog ubice koji je prije četiri dana macolom ubio ženu i njene roditelje u novosadskom naselju Telep. Vulkanizer Goran Janković (37), naočigled svoja dva sina, od tri i 10 godina, macolom je ubio ženu Mirjanu (32), tasta Branislava (63) i taštu Nadu (57) Pajić i posle toga kao u zemlju da je propao!

Policija intenzivno pretražuje dunavski nasip od Novog Sada do Veternika, Futoga i Begeča zbog sumnje da je ubica posle monstruoznog zločina izvršio samoubistvo! Istovremeno, eliminacijom mogućih jataka, koji trostrukom ubici mogu da pruže utočište, policija pokušava da mu uđe u trag.

- Kuća u Ulici Petefi Šandora 156 b u kojoj se dogodio stravičan zločin, kao i kuća u Veterničkoj 51, u kojoj je živio Goran pod budnim su okom policije. Širom Novog Sada i okoline raspoređeni su policajci spremni za akciju hapšenja ukoliko bude otkriveno skrovište ubice. Dignut je na noge čitav policijski korpus, a angažovane su i kolege iz okolnih mjesta koja pripadaju policijskoj Upravi Novi Sad - kaže izvor blizak istrazi.

Moguće je da je digao ruku na sebe kada je shvatio šta je uradio, kao i da mu za to prijeti 40 godina robije! To je jedan od mogućih scenarija, mada postoji mogućnost da je ilegalno prešao granicu i da se krije kod rodbine ili prijatelja u Hercegovini, odakle je rodom - priča izvor.
Autonomni ženski centar povodom ovog slučaja izražava sumnju u obučenost zaposlenih u nadležnim institucijama da pravilno procjene rizike i prave razliku između niskog i visokog stepena rizika. Dvije nedelje pre ove tragedije Mirjana je zajedno s djecom napustila Gorana i prijavila ga za nasilje. Njemu je tada izrečena zabrana prilaska i kontakta, a podnijeta je i krivična prijava za nasilje u porodici.

- Da li je u ovom slučaju bio procjenjen visok rizik od nastupanja smrtnog ishoda nasilja? Ako jeste, zašto nadležne institucije nisu pritvorile nasilnika, već su se oslonile na mjere iz Zakona o spriječavanju nasilja u porodici, koji treba primenjivati preventivno u slučajevima niskog rizika? Da li je policija prilikom procene rizika imala u vidu činjenicu da osumnjičeni ima prijavu za ilegalno posedovanje oružja i da li mu je to oružje oduzeto? Ako u ovom slučaju nije procenjen visok rizik od smrtnog ishoda nasilja, zašto nije? Ovaj slučaj, kao i drugi slični, ponovo pred nas stavlja pitanje o tome da li su zaposleni u nadležnim institucijama obučeni da valjano procjene rizike i da prave razliku između niskog i visokog stepena rizika - samo su neka od pitanja Autonomnog ženskog centra, koji je nadležnim ministarstvima predlagao formiranje ekspertske radne grupe koja bi doprinijela da broj zločina bude smanjen.

- Na osnovu analize svakog konkretnog slučaja zločina, motivisanog mržnjom prema ženama, stručna grupa bi utvrdila gde su učinjeni propusti i dala preporuke za postupanje nadležnih institucija, kako bi se sprečilo da druge žene budu ubijene - kaže Aleksandra Nestorov iz Autonomnog ženskog centra.

- Godinama ukazujemo na važnost adekvatne procene rizika. Istraživanja potvrđuju da ljubomora nasilinika, odluka da žrtve napuste muža ili partnera, kao i posedovanje oružja višestruko povećavaju rizik od ubistava žena. Reagujte pre zločina, ne posle - upozorava Vedrana Lacmanović iz Autonomnog ženskog centra.

Kuća porodice Pajić u ulici Petefi Šandora u Novom Sadu zavijena je u crno. Rođaci Pajića još ne znaju kada će Mirjana, Branislav i Nada biti sahranjeni, jer su njihova tijela još na obdukciji.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583181


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja