exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 227

Njemci gomilaju prekovremeni rad, a nije im plaćen


Njemci gomilaju prekovremeni rad, a nije im plaćen

Njemci su prošle godine odradili više od 2,1 milijardu prekovremenih sati, a polovina toga nikad nije plaćena, saopšteno je iz njemačke Vlade.

"Toliko prekovremenih sati su zaposleni u Njemačkoj ostvarili prošle godine. To je objavila njemačka Vlada na pitanje stranke Ljevice u Bundestagu. Time je broj prekovremenih sati u poređenju sa 2016. porastao čak 11 odsto", naveli su iz Vlade, prenosi B92.

U prosjeku, svaki zaposleni je prošle godine odradio 54 prekovremena sata od čega 27 besplatno. Trend se nastavlja u prvoj polovini ove godine, a njemački zaposleni su već odradili 1,1 milijardu sati prekovremeno.

Ušteda za poslodavca je ogromna. Prošle godine su zaposleni poslodavcima "poklonili" rada u vrijednosti od 36 milijardi eura. Predstavnici Ljevice od zakonodavca traže hitne mjere i tvrde da su brojke skandalozne i pokazuju kako se poslodavci bogate preko leđa zaposlenih.

Njemački savez sindikata (DGB) smatra skandaloznim činjenicu da pola prekovremenih sati nikada ne bude plaćeno.

"Broj prekovremenih radnih sati je prošle godine premašio sve granice. Radi se o opasnosti po zdravlje radnika", naveli su iz DGB-a.

Najviše prekovremenih sati su nakupili radnici u uslužnim djelatnostima, a najveći rast broja prekovremenih sati zabilježen je u zdravstvenom sektoru. Natprosječno mnogo prekovremenih sati nakupili su i državni službenici.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 449605


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja