exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 315

Konačno ukidanje ljetnjeg i zimskog vremena vjerovatno tek od 2021.


Konačno ukidanje ljetnjeg i zimskog vremena vjerovatno tek od 2021.

Odluka o ukidanju pomjeranja časovnika sa zimskog na ljetnje računanje vremena vjerovatno neće biti donesena prije 2021, izjavio je austrijski ministar saobraćaja Norbert Hofer.

On je rekao da će datum početka sprovođenja odluke, dvije godine kasnije od datuma koji je predložila Evropska komisija, članicama EU dati više vremena da se pripreme.

Hofer je pred početak sastanka ministara saobraćaja EU rekao da su pojedine zemlje upozorile da, ukoliko se bude insistiralo da se odmah izvrši promjena, neće biti u mogućnosti da u pojedinim sektorima, kao što je transportni, sprovedu neophodne mjere prilagođavanja, javila je agencija DPA.

“Ukoliko budemo insistirali da se promjena smjesta izvrši, to će ugroziti predlog Komisije i nećemo biti u mogućnosti da uopšte zaustavimo praksu pomjeranja časovnika”, upozorio je Hofer.

Evropska komisija predložila je da članice EU ukinu prelazak sa zimskog na ljetnje računanje vremena, nakon što je takav predlog u anketi sprovedenoj na internetu u zemljama Unije podržalo 84 odsto ispitanika.

Međutim, članice EU i Evropski parlament moraju da odobre konačnu reformu, a zatim će zemlje odlučiti da li će trajno ostati ljetnje računanje vremena ili zimsko.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 449758


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja