exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: Antena M
Broj pregleda članka: 106

Kad se svađaš sa Trampom ostaneš bez propusnice


Kad se svađaš sa Trampom ostaneš bez propusnice

Bijela kuća ukinula je novinarsku propusnicu dopisniku CNN-a Džimu Akosti poslije njegove žustre rasprave s predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa, tokom konferencije za medije, o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom. Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje Tramp je rekao "To je dosta" a žena koja stažira u Bijeloj kući bezuspješno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bijele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je "stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Bijeloj kući", dodajući da je to "apsolutno neprihvatljivo".

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao "Izvinite, gospođo".

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao, a CNN je u saopštenju naveo da je Bijela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz "odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja", i optužio predstavnicu za štampu Bijele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju.

Udruženje izvještača iz Bijele kuće pozvalo je da se povuče odluka o oduzimanju novinarske propusnice izvještaču Si-En-Ena poslije rasprave s Trampom.

Udruženje navodi da se propusnica koju izdaju vlasti koristi kao sredstvo za kažnjavanje izvještača.

Novinari koji izvještavaju iz Bijele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novnarske dijelove zgrade u zapadnom krilu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 382780


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja