avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 151

Morski pas nakon Makarske, viđen i kod Korčule


Morski pas nakon Makarske, viđen i kod Korčule

Nakon što se prije nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, ista “morska neman” snimljena je i u Korčulanskom kanalu, prenosi Dalmacija danas.

“Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu”, naveo je Pero Ugarković, saradnika Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu za portal Dalmacija danas.

Prema njegovim riječima, radi se o istom morskom psu a to se može videti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. “Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna”, kazao je.

Na pitanje da li je ta vrsta morskog psa opasna, on kaže: “U Mediteranu nema zabiljeleženih napada koji su neprovocirani, dok ih tropska mora imaju. Uopšteno je malo takvih napada. Velika većina tih napada su isprovocirani, na primjer kada morskog psa ulove na udicu pa ga takvog snimaju kamerom ispod površine mora.”
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 573126


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja