avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 215

Za CG u EU najviše Bošnjaci, najmanje Srbi


Za CG u EU najviše Bošnjaci, najmanje Srbi

Bošnjaci i Muslimani najveći su podržavaoci crnogorskog puta u Evropsku uniju (EU), a nakon njih slijede Albanci, pokazalo je istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

Projektni koordinator CEDEM-a Marko Pejović kazao je da, kad je riječ o nacionalnoj strukturi po pitanju podrške članstva Crne Gore u EU slijede Crnogorci, dok integracije najmanje podržavaju oni koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Kad je riječ o prihodima, oni ispitanici koji pripadaju kategoriji visokih prihoda su oni koji, kako je rekao, čak četiri puta više podržavaju put Crne Gore u EU, za razlike od one iz kategorije niskih prihoda.

"Oni koji rade u privatnom sektoru su oni koji dva puta manje podržavaju ovaj proces za razliku od onih koji su nezaposleni", rekao je Pejović.

Posmatrano po regijama, članstvo Crne Gore u EU više podržavaju građani na sjeveru zemlje, za razliku od onih koji žive u centralnoj regiji.

"Odnosno građani centralne regije su oni koji najmanje podržavaju članstvo u EU", rekao je Pejović.

"Kategorije koje se protive članstvu Crne Gore u EU su one sa niskim primanjima, oni koji žive u centralnoj regiji Crne Gore, oni koji se izjašnjavaju kao Srbi i oni koji imaju niža primanja u cjelosti", istakao je Pejović.

Podsjećamo, nedavno istraživanje CEDEM-a pokazalo je da bi više od 60 odsto građana na referendumu podržalo ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (EU), njih skoro trećina smatra da se Crna Gora kreće onoliko brzo koliko okolnosti dozvoljavaju i da očekuje da će država do 2025. godine postati članica Unije, a više od polovine smatra da bi mladi bili na dobitku ulaskom u tu zajednicu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 577454


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja