exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 227

Protest vjerovatno u subotu, Perović vodi tim u Brisel


Protest vjerovatno u subotu, Perović vodi tim u Brisel

Novo građansko protestno okupljanje biće najvjerovatnije održano u subotu, ali odluku o tome treba da donese organizacioni odbor protesta i ona će biti saopštena danas. Lideri opozicije i predstavnici Organizacionog odbora protesta sinoć su se usaglasili da bi njihove zahtjeve i “Sporazum o budućnosti” u Briselu trebalo da predstavlja samo jedna delegacija, a ne kao što je ranije planirano - dvije. U njoj će biti predstavnici “Odupri se”, Demokratskog fronta i Demokrata, a Džemal Perović će biti njen vođa. Oni očekuju prijem kod komesara za proširenje EU Johanesa Hana, koji je takvu spremnost ranije izrazio. Sinoć je usaglašeno da protestu koji organizuje vlasnik Atlas grupe Duško Knežević i njegovi saradnici, okupljeni u pokretu “Do slobode”, prisustvuje svako ko to nađe za shodno, ali da lideri opozicije ne govore na njemu.

Taj protest je zakazan za četvrtak, ispred zgrade Tužilaštva. Domaćin jučerašnjeg sastanka bio je SDP, a on je održan u Nikšiću. Kao posljednja tačka rasprave ponovo je bila situacija u Kotoru, pa je liderima SDP-a Ranku Krivokapiću i Demokrata Aleksi Bečiću ostavljeno da utvrde na koji način će se ona riješiti jer bi u suprotnom mogla osujetiti saradnju na državnom nivou.

SDP je u Kotoru, uz podršku lokalne opozicije, tražio smjenu gradonačelnika Vladimira Jokića a sjednica na kojoj će se o tome raspravljati zakazana je za 24. april. Krivokapić je sinoć insistirao da Jokić povuče odluke, između ostalog i za davanje podrške koncesijama Luke Kotor, a Demokrate da SDP privremeno zamrzne inicijativu.

Tema koja je otvorena prije dvije sedmice u vezi sa tim da li ulaziti sa DPS-om u razgovore oko tehničke vlade na državnom nivou, ni sinoć nije rezultirala saglasnošću, potvrdilo je više izvora. U zvaničnom saopštenju sa sastanka navodi se da su “predsjednici patija parlamentarne opozicije i “Odupri se 97000” razmotrili sedmičnu aktivnost u okviru kreativno-medijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta”.

“Ponovo je izražena zahvalnost građanima koji na protestima brane osnovno pravo u civilizovanom svijetu, a to je da zakon bude isti za sve, a da građani slobodno biraju i budu birani u svojoj državi. Država je građanska jer pripada njima, a ne odnarođenoj grupi koja se stavila iznad naroda i države. Konstatovano je da “Sporazum za budućnost” ostaje osnov za demokratski dogovor svih onih koji nijesu zarobljenici svoje prošlosti i koji žele pošteno raditi i živjeti”, piše u saopštenju.

Policija je juče objavila da su podnijeli prekršajne prijave protiv 11 osoba zbog performansa ispred tužilaštva 11. aprila. Demir Hodžić se tereti da je odgovoran jer on nije bio prijavljen, a Slaven Radunović (DF), Vladislav Dajković (Prava CG) i aktivisti pokreta “Odupri se” Dragan Sošić, Mirsad Kurgaš, Vasilije Miličković, Nenad Čobeljić, Džemal Perović, Nikola Grdnić, Danijela i Vanja Đurišić za ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 435666


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja