exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 223

Koalicioni partneri im aplaudiraju negaciji svega crnogorskog, a oni sjede u vlasti i ne reaguju


Koalicioni partneri im aplaudiraju negaciji svega crnogorskog, a oni sjede u vlasti i ne reaguju

Nakon skandaloznih poruka mržnje prema svemu što je crnogorsko sa proslave vijeka od Podgoričke skupštine, gdje su u prvim redovima sjedjeli čelni ljudi Opštine Budva, na čelu sa Draganom Krapovićem, Crnogorska hitno treba da izađe iz vlasti, smatraju pojedini sagovornici. Političku odgovornost nakon ovakvih dešavanja imaju i SDP i Građanski pokret URA.

I dok je javnost uznemirena porukama koje su se čule te večeri a koje direktno udaraju u temelje ove države, Crnogorska ništa ne preduzima. Poziva državnu vlast da reaguje, a oni, koji su vladajuću strukturu u Budvi spasili kolapsa i zauzeli fotelje u lokalnoj vlasti, ne reaguju na brutalne udare na državu Crnu Goru. Licemjerno.

Upravo zbog ovakvih dešavanja, funkcioner Demokrateke partije socijalista Nikola Gegaj kaže da bez dileme, odmah Crnogorska mora napustiti vlast u Budvi.

“Uostalom,ovaj skup je ogolio politiku i ideologiju kojoj pripadaju oni koji vrše vlast u Budvi. Ne samo Crnogorska. Biti vlast sa onima koji raspiruju mržnju, nacionalistički šenluče u korist propale ideologije, sa onima koji jedini program imaju ukidanje državnosti Crne Gore i pripajanja drugoj državi je van pameti. Inače, građani su imalali priliku da čuju poruke onako “građanski i miroljubive”, onih koji su alternativa postojećoj vlasti u Crnoj Gori”, jasan je Gegaj.

Lider Liberalne partije Andrija Popović kaže da principijelno ne komentariše odluke drugih političkih subjekata.

“Lično vjerujem da im (Crnogorskoj) nije nimalo ugodno nakon sinoćnjih izliva mržnje, šovinizma, najava ugrožavanja teritorijalnog integriteta Crne Gore, u režiji njihovih lokalnih koalicionih partnera”, ističe prvi čovjek Liberalne partije.

I Socijaldemokrate su imale kratku, ali jasnu poruku.

“Ne želimo da gubimo vrijeme na proricanje sudbine (anti)Crnogorske”, rečeno je iz partije Ivana Brajovića.

Koliko je neobjašnjivo da Crnogorska ne reaguje na ova dešavanja jeste i čunjenica da su se Sporazumom o saradnji vladajuće koalicije i Crnogorske u Budvi obavezali su se da radi mira u kući izbegavaju javno komentarisanje tema, ali i učestvovanje u događajima koji bi mogli da povrijede nacionalna, etnička i vjerska prava građana Budve i Crne Gore.

Da podsjetimo, partije su juče mahom osudile poruke sa proslave u Budvi. Ipak, to nije dovoljno. Ukoliko ne budu konkretno reagovale na ova dešavanja ostaje jasan zaključak-zarad fotelja su spremni da prihvate sve, pa i to da se neko usudi da negira državu u kojoj žive, naciju, i širi nacionalistički primitivizam.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 388688


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja