exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 97

Darmanović: Crna Gora će prihvatiti svaki dogovor između Srbije i Kosova


Darmanović: Crna Gora će prihvatiti svaki dogovor između Srbije i Kosova

Crna Gora prihvatiće svaki dogovor koji postignu Kosovo i Srbija, ali ima izvjesnu zabrinutost oko mogućeg rješenja baziranog na korekciji granica, kazao je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

On je u intervjuu za Radio televiziji Kosovo 2 (RTK2) istakao da su odnosi Crne Gore i Kosova dobri, da nema otovorenih pitanja, ali da prostora za jačanje saradnje ima.

“Crna Gora daće podršku onome što se dogovore Kosovo i Srbija i želi da bude konstruktivan partner i jednima i drugima i da pomogne koliko može i ako može", istakao je Darmanović, dodajući da će Crna Gora biti zadovoljna ako Srbija i Kosovo riješe veliki problem u regionu.

On je poručio da Crna Gora ne želi da se miješa u odnose Srbije i Kosova.

"Druga je stvar što mi iznosimo svoje rezerve i jednom i drugom partneru u o razmjeni teritorija, kao rješenju. Ne želimo da se miješamo i ne tvrdimo da će to biti loše rješenje, ali samo ukazujemo na to da je region u kojem živimo pokazao veliki potencijal za razmah etničkog nacionalizma, političkih emocija u vezi sa pitanjima granica, teritorija etničkog sastava, da taj region nije najpovoljnije područje da se rješenja traže na taj način”, istakao je Darmanović. 

On je naglasio da između Crne Gore i Kosova nema otvorenih pitanja, da je saradnja dobra u mnogim oblastima, kao što je bezbjednost, te da ima prostora za jačanje ekonomske saradnje.

Sporazum koji je potpisao sa kosovskim kolegom proizilazi, kaže Darmanović, iz želje Kosova da postane član Evropske unije (EU) i toga što je Crna Gora zainteresovana da svojim iskustvom podrži susjede na tom putu.

Darmanović je kazao da Crna Gora podržava Kosovo i u njenim naporima da postane dio međunarodnih organizacija i tu, dodaje, nema mistifikacije.

“Kosovo ima pravo da bude član međunarodnih organizacija, mi shvatamo realnost da sve dok ne riješi problem sa Srbijom, Kosovo će imati izvjesne prepreke da postane član međunarodnih organizacija, ali mi ne vidimo razlog da blokiramo njihove ambicije, naprotiv ponašamo se tu kao većina naših partnera u NATO i EU”, poručio je crnogorski šef diplomatije.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 462236


Sanovnik


Avalon ltd, pljevlja, crna gora, akcija, katalog, mart-april
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja