exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: kodex.me
Broj pregleda članka: 187

200 Srba sa Kosova stiže u Budvu na proslavu


200 Srba sa Kosova stiže u Budvu na proslavu

Iako je Vlada još početkom avgusta, povodom najave predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta SNS Momčila Vuksanovića da će organizovati svečanost povodom 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, saopštila da neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, organizatori ne odustaju od svoje namjere.

Organizacija Srpski narod Boke koja je navodni organizator ove proslave, datuma kad je Srbija aneksirala Crnu Goru, uputila je prije nekoliko dana, putem mejla, crnogorskim medijima pozivnice da 7. novembra dođu u Mediteranski sportski centar u Budvi na “centralnu proslavu jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja Pokoljenja djela sude”. Manifestacija treba da počne u 18 časova.

Jedan od nesuđenih govornika na ovoj manifestaciji, književnik Matija Bećković, za kojeg su postojale najave da bi mu mogao biti uskraćen ulazak u Crnu Goru, kao i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, neće se ni putem video-linka obratiti u Mediteranskom sportskom centru, kao što su to objavili neki mediji.

Pobjeda saznaje da “gostiju” sa strane ipak neće faliti. Navode da je planirano da grupa Srba iz zapadne Srbije i sa Kosova dođe u Budvu i “pomogne srpskoj braći u Crnoj Gori” da obilježe ove datume.

Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu.

Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika sjevernog (srpskog) dijela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 388710


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja