exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 396

Za sjutra zakazana V sjednica Skupštine opštine


Za sjutra zakazana V sjednica Skupštine opštine

Peta sjednica Skupštine opštine biće održana sjutra, 7. decembra u 10 sati. Predsjednik skupštine Dragiša Sokić za sjednicu je predložio dvije tačke dnevnog reda: predlog Statuta Opštine Pljevlja i predlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o imenovanju Savjeta za predstavke i pritužbe.

U obrazloženju donošenja Statuta Opštine stoji da u konteksu novih zakonskih rješenja ovim Statutom se potpunije, preciznije i na sveobuhvatan način dodatno uređuju pojedina pitanja i odnosi lokalne samouprave.

Zakonom o lokalnoj samoupravi pojedina pitanja iz oblasti lokalne samouprave uređena su na novi i drugačiji način, pa samim tim saglasno odredbi člana 201 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojom je propisano da su opštine dužne da statute usklade sa ovim zakonom o roku od šest mjeseci od dana njegovog stupanja na snagu. Ovim statutom izvršena su neophodna usklađivanja, čime je stvoren osnov i za usklađivanje drugih akata iz ove oblasti sa novim zakonom.

Statut je koncipiran u 12 poglavlja, a pri njegovoj izradi korišćena su dosadašnja iskustva, stari Statut opštine Pljevlja, novi Zakon o lokalnoj samoupravi i model Zajednice opština Crne Gore.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 445755


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja