exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 505

Službu zaštite opremaju polovnim vozilima


Službu zaštite opremaju polovnim vozilima

Opština Pljevlja raspisala je oglas za nabavku tri polovna teretna vozila za potrebe lokalne Službe zaštite i spasavanja. Procijenjena vrijednost nabavke je 36.500 eura.

Jedan od uslova je da su vozila registrovana na teritoriji Crne Gore i da u trenutku apliciranja na tender nisu prešla više od 10.000 kilometara.

Komandir Službe zaštite Opštine Pljevlja Goran Čavić kazao je da je cijena jedan od razloga zbog kojih su se odlučili za kupovinu polovnih vozila.

“Ako uzmemo u obzir cijenu novih specijalnih vatrogasnih vozila na tržištu koja se kreće u stotinama hiljada eura, odlučili smo da je, gledajući finansijske mogućnosti, jedino moguće nabaviti polovna vozila. Planiramo da kupimo vozila tipa TAM 150, vojno vozilo (popularna panonija) ili te klase opremljena za vršenje vatrogasnih poslova. Ova vozila su se u regionu pokazala kao veoma efikasna za terene našeg tipa, relativno su jeftina i jednostavna za nabavku i održavanje i službe ih vrlo rado koriste, ali nova više ne mogu da se nađu u prodaji. U saznanju smo da na tržištu postoje takva vozila koja su u vojsci bila konzervirana ili jako malo korišćena i nadamo se takvim ponudama. Plan je da ne prihvatamo vozila koja su prešla više od 10.000 kilometara”, rekao je Čavić.

On je kazao da je Služba zaštite donedavno raspolagala sa pet vatrogasnih vozila: dva FAP-a 13 stara 27 godina, FAP 16-20 1985. godište, štajer star 39 godina i euro-zeta 2005. godište.

“Neprestano je bio prisutan problem i broja i tehničke ispravnosti vozila što se, ako pogledate godinu prozvodnje, ne dovodi u pitanje. Odlukom Vlade u novembru prošle godine Opština je dobila besplatno četiri vatrogasna vozila: dva vozila “mercedes unimog”, jedno “mercedes actros” i jedno vozilo “mercedes atego”, rekao je Čavić i dodao da je vrijednost tih vozila 1.541.000 eura.

“S obzirom na to da je opština Pljevlja bila relaksirana plaćanja ovih vozila, stvorio se finansijski prostor, ne veliki, za daljim poboljšanjem voznog parka Službe. Planira se da se tri od pet vozila, vjerovatno FAP-ovi jer je praktično nemoguće više ih dovesti u stanje da zadovolje uslove tehničkog pregleda prilikom registracije, stave van funkcije i prodaju, a da se u zamjenu uzmu korištena, ali tehnički mnogo bolja vozila. Ukoliko realizujemo ovaj tender, a stara vozila prodamo, služba će raspolagati sa devet tehnički ispravnih vozila”, rekao je Čavić.

Plan im je, tvrdi on, da se polovna terenska vozila šalju na teško prohodne terene i šumske puteve umjesto novih mercedesa koji su skupi za održavanje. “Veliki broj šumskih požara u našoj opštini dešava se na teško pristupačnim terenima i slanjem novih vozila rizikujemo njihove kvarove i oštećenja. Nova vatrogasna vozila će i dalje ići na sve terenske zadatke na terenu koji zahtijevaju hitnost i brz dolazak kao i u slučaju da su sva tri već na terenu”, istakao je Čavić.

Vlada dala besplatno vozila vrijedna 2,2 miliona eura

Opština Pljevlja nedavno je dobila besplatno četiri od šest vatrogasnih vozila, koje je država prije deset godina nabavila bez konsultacija sa pljevaljskom Službom zaštite i spasavanja. Druga dva vozila biće ustupljena Službi zaštite u Podgorici.

Za nabavku vozila utrošeno je 2,2 miliona eura, a čelnici Opštine Pljevlja godinama su odbijali da potpišu ugovor jer nijesu bili zadovoljni uslovima otplate vozila koje im nudi Vlada.

Kamioni vrijedni preko 2,2 miliona eura godinama se knjiže kao dug lokalne uprave, iako nijedan od gradonačelnika nije želio da stavi potpis na ugovor sa Vladom, smatrajući da su nepovoljni uslovi pod kojima su nuđeni lokalnim samoupravama.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 435622


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja