exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 1059

Rekonstrukcija puta do Čajniča koštaće 11,5 miliona eura


Rekonstrukcija puta do Čajniča koštaće 11,5 miliona eura

Rekonstrukcija puta preko Metaljke do granice sa Bosnom i Hercegovinom najvjerovatnije će početi na proljeće naredne godine.

To je rekao novoizabrani potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović na javnoj raspravi o nacrtu budžeta Opštine Pljevlja za narednu godinu, održanom sa predstavnicima seoskih mjesnih zajednica.

Avdović je kazao da će tender za odabir izvođača radova biti raspisan polovinom decembra, a da će vrijednost radova iznositi 11,5 miliona eura.

Potpredsjednik Opštine je kazao da nije imao priliku da se upozna sa detaljima projekta, ali da zna da će se na pojedinim dionicama raditi ispravka puta.

Put prema Čajniču u BiH je jedan od najgorih u državi i več odavno ga je trebalo rekonstruisati, zbog velikog broja krivina, rupa i ulegnuća na asfaltu.

Iz Direkcije za saobraćaj prije tri godine najavljivali su njegovu rekonstrukciju, ali do danas ništa nije urađeno.

Posebno rizične tačke su na dionicama puta na prilazu mjestu Baljenovac, dijelu puta preko planine Kovač, kao i lokacije Karovića poljana i Metaljka.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača nedavno je saopštio da se projekat rekonstrukcije radi u dvije faze. Prva faza biće od Pljevalja do sela Krće u dužini od 19 kilometara, a druga faza od Krća do Metaljke u dužini od 18 kilometara.

“Projekat podrazumijeva proširenje puta na dvije trake, ukupne širine 6,6 metara i računskom brzinom od 50 kilometara na čas. Projektom je predviđeno ublažavanje krivina”, naveo je Parača.

Predsjednik Ekološkog društva “Breznica” Milorad Mitrović kazao je da je put Pljevlja-Metaljka jedan od najgorih u Crnoj Gori.

“Nema dijela puta koji je normalan. Čak i od granice na Metaljci do Čajniča je u veoma lošem stanju. Udarne rupe, ispucao i potonuo asfalt pun rupa je glavna odlika ovog puta. Do danas ozbiljnijih zahvata nije bilo na tom putu, osim sporadičnog krpljenja rupa na primitivan način, koje je koštalo koliko dva moderna puta”, kazao je Mitrović.

Ovim putem svakodnevno prolazi veliki broj vozila i putnika koji putuju u neki od gradova u BiH, a među njima je i veliki broj studenata koji se školuju u Sarajevu ili Foči.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 449772


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja