exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: vijesti.me
Broj pregleda članka: 1092

Radnici došli na posao, nastavljena proizvodnja u "Vektri Jakić"


Radnici došli na posao, nastavljena proizvodnja u "Vektri Jakić"

Proizvodnja u pljevaljskoj kompaniji “Vektra Jakić” nastavljena je, nakon višednevnog zastoja. Dio radnika koji prethodnih dana nije dolazio na posao zbog kašnjenja isplate zarada, juče se pojavio na svojim radnim mjestima, nakon što su postigli dogovor sa vlasnikom kompanije Draganom Brkovićem o dinamici isplate zaostalih dugovanja.

Štrajk kolega iz pilane podržao je i dio zaposlenih u pogonima lamelirnice i održavanja. U pilani radi oko 50 radnika, a u cijeloj kompaniji oko 200.

Zaposleni su kazali da je Brković obećao radnicima da će zaostala dugovanja isplatiti u roku od šezdeset dana, ukoliko se nastavi proces proizvodnje i da neće umanjiti zarade za vrijeme koje nisu bili u štrajku.

Ranije je sve radnike koji su bili u štrajku Brković pismeno upozorio da će ostati bez posla ukoliko se u roku od osam dana ne izjasne o razlozima izostanka sa posla.

Zaposleni u “Vektri Jakić” često obustavljaju rad kako bi došli do zarada, jer je kompanija već duže vrijeme u finansijskim problemima koje prati i česta blokada računa.

Po nalogu sudskog izvršitelja, nedavno su prodata dva kamiona kako bi se namirila dugovanja prema radnicima. U posljednjem trenutku Brković je izbjegao prodaju i trećeg kamiona uplativši 21.000 eura duga po osnovu sudskih sporova sa bivšim radnicima.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427583


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja