avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 1524

REAGOVANJE Samira ef. Kadribašića na saopštenje predsjednika OO NSD Milana Lekića


REAGOVANJE Samira ef. Kadribašića na saopštenje predsjednika OO NSD Milana Lekića

Nisam siguran treba li uopšte pisati bilo kakvo reagovanje na piskaranja g-dina Mija Lekića. Ali, zaista je neophodno posjetiti javnost na neke stvari.

Naime, g-dine Lekiću, spomenuli ste Bajram i muslimane Pljevalja. Otkud vam pravo da u svojim političkim piskaranjima uopšte spominjete ta dva pojma od kojih Vam se diže kosa na glavi? Ponavljam, vi ste poslednja osoba na svijetu koja ima pravo da spominje bilo koji muslimansku svetkovinu, obzirom na važe "emocije" i "ljubav" koju konstantno pokazujete spram Vaših komšija i sugrađana nesrba.

Naglašavate da vam je cilj jednakost naroda, spominjete vjerski i nacionalni sklad u gradu. Podsjetiću Vas da ste, valjda sa ciljem međusobne ljubavi i tolerancije, u polupijanom stanju na dan predsjedničkih izbora sa uzdignuta tri prsta provocirali muslimanski živalj u Moćevcu. To je Vaš krajnji domet demokratičnosti i suživota. Podsjetiću vas, takođe, da ste kao direktor gradskog vodovoda u noći uoči Kurban Bajrama isključili vodu u svim gradskim mahalama u kojima živi muslimanski živalj, iako ste upravo toga dana se "pohvalili" urednim isporukama vode potoršačima. Sjetitćete se da ste me posle moje reakcije pozvali na telefon i izvinili se.

Spominjete moju reakciju na ispade mitropolita Amfilohija. Pa niste valjda očekivali da mu orden dodijelim na onako gnusne uvrede na računa Islama i muslimana?

Spominjete pretke i njihov suživot. Moram priznati da ste u pravu. Živjeli su u izuzetnom skladu i toleranciji sve dok se nisu pojavili takvi kao Vi, g-dine Lekiću. Takvi kao Vi su uništili sve što se moglo uništiti. Podsjetiću Vas da sam ja prvi koji je nakon skoro 3 decenije uspostavio kakav takav dijalog sa predstavnicima crkve u Pljevljima, da sam ja bio prvi koji je podigao glas protiv protjerivanja sveštenika, da sam ja bio prvi koji je reagovao na uskraćenu slobodu kretanja Vladiki Filaretu,... A gdje ste Vi bili tada? Krili ste se g-dine Lekiću, ne sjećam se Vašeg glasa. Krili ste se braneći sunarodnike po gradskim kafanama i birtijama. Krili ste se po okolnim šumama glumeći jataka optuženim za pokušaj drzavnig udara.

I Vi, g-dine Lekiću da meni držite pridike o suživotu i demokratiji?

Za kraj, g-dine Lekiću, o obrazovanju i pismenosti ne bih zaista sa Vama polemisao. Vaš youtube hit je prevazišao lokalne okvire. Vaša elokventnist, pismenost i učenost je zaista nadaleko poznata. O tome region priča. Pozdravljam Vas tradicionalnim pozdravom neka je mir Božiji i spas na sve nas.

Samir ef. Kadribašić
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 544602


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja