exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

| objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 600

Primjedbe gradjana u Avalskoj ulici i selu Grevo oko rada komunalnih službi


Primjedbe gradjana u Avalskoj ulici i selu Grevo oko rada komunalnih službi

Iako je broj pritužbi na rad lokalnog komunalnog preduzeća D.o.o."Čistoća" praktično zanemarljiv, ipak to ne znači da nema problema u radu .Naime,dobili smo informaciju da postoji nezadovoljstvo gradjana iz ulice Avalske koji se žale što radnici komunalnog preduzeća prilikom pražnjenja kanti za smeće, kante ne vraćaju na mjesto odakle su ih uzeli već ih ostavljaju na ulici što može predstavljati problem za učesnike u saobraćaju jer se radi o uskoj ulici sa složenom konfiguracijom terena.

Istovremeno postoji problem i u selu Grevo jer se kontejneri prazne jednom nedeljno pa su često pretrpani i smeće se baca oko samih kontejnera i izloženo je razvlačenju od pasa lutalica.

Od nadležnih iz lokalnog komunalnog preduzeća "Čistoća" smo dobili informaciju da često nailaze na nerazumjevanje kod pojedinih gradjana Avalske ulice i da u toj ulici imaju česte probleme u radu jer pojedini mještani nemaju razumjevanja za rad komunalnih službi već svoja motorna vozila ostavljaju na mjestima koja predstavljaju problem za nesmetan prolaz vozila komunalnog preduzeća.

Pored toga mještani su dužni da svoje kante vrate u svoja dvorišta jer ne postoji zakonska odredba po kojoj su radnici komunalnog preduzeća dužni da kante vraćaju na privatne posjede gradjana. U komunalnom preduzeću postoji tačan raspored kad se vrši pražnjenje smeća u gradskoj sredini i gradjani su informisani o danima kad se u njihovoj ulici vrši pražnjenje posuda sa smećem, a postoji i tačan raspored pranja ulica.

Što se tiče sela Grevo radnici će prilikom sledećeg pražnjenja kontejnera u selu Grevo postaviti još jedan kontejner što bi trebalo da riješi problem.Nadležni takodje navode da se pražnjenje kontejnera vrši jednom nedeljno sa seoskog područja jer je tako traženo od lokalne uprave koja snosi troškove odvoza smeća iz seoske sredine.

Takodje navode da su uvijek spremni na saradnju kao servis gradjana i da im se gradjani mogu lično obratiti, a oni će se uvijek potruditi da eventualni problem riješe, ako je to u skladu sa djelatnošću koju obavljaju i u sklopu zakonske regulative.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 435593


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja