avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 829

ODVIJANJE SAOBRAĆAJA U PLJEVLJIMA SVE TEŽE ZBOG BROJNIH OŠTEĆENJA NA KOLOVOZU


ODVIJANJE SAOBRAĆAJA U PLJEVLJIMA SVE TEŽE ZBOG BROJNIH OŠTEĆENJA NA KOLOVOZU

Prošle godine vršeno je sanacija, odnono krpljenje udarnih rupa u Pljevljima ali trenutno ne postoji ni jedna ulica bez većih oštećenja na kolovozu. Poslovi koji su odrađeni prošle godine, praktično kao da nijesu ni rađeni.Tamo gdje prošle godine nije bilo oštećenja, sada ih ima jer je zima učinila svoje, ali i radnici lokalnog preduzeća „Vodovod” koji usled otklanjanja kvarova prekopavaju kolovozne i trotoarske površine.

- Saobraćajna infrastruktura u Pljevljima i dalje je u izuzetno lošem stanju, jer je dinamika rekonstrukcije ulica veoma spora. Poslednjih mjeseci gotovo da nema gradske saobraćajnice koja nije pretrpjela oštećenja - saopšteno je iz opštinskog odbora Demokrata uz pojašnjenje da gradske ulice nikada nijesu bile u gorem stanju nego što su trenutno. Demokrate poručuju da stalna prekopavanja asfaltnih površina usled radova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži onemogućavaju da ulice budu u dobrom stanju. S druge strane takva su prekopavanja neophodna, jer je vodovodna i kanalizaciona mreža u izuzetno lošem stanju. Za Demokrate je neprihvatljivo i „šminkanje” ulica koje se radi u jeku predizbornih kampanja, kao što je to bio slučaj prošle godine u susret lokalnim izborima.

- Sada je sa ulica opao predizborni kozmetički asfalt. Vrijeme je potvrdilo da samo potpuno rekonstruisane ulice ostaju, dok se većina saobraćajnica koje se presvlače asfaltnim zastorom, odnosno „šminkaju” za potrebe političke promocije veoma brzo raspadaju - naglašavaju Demokrate i ističu da je za uređenje i sanaciju gradskih saobraćajnica potrebno izdvojiti više novca.

Demokrate poručuju da visina sredstava kao i dinamika ulaganja direkcije za saobraćaj je nedovoljna i da mora biti znatno veća.

- U poslednjih dvije decenije, imamo samo nekoliko saobraćajnica koje su potpuno rekonstruisane. Međutim, čak i one koje su iznova asfaltirane sa propratnom infrastrukturom, kao što je obilaznica od naselja Guke do naselja Ševari, danas je zrela za novu rekonstrukciju, iako je u nju uloženo više od dva miliona eura - saopštavaju pljevaljske Demokrate i pojašnjavaju da je riječ o nekadašnjem dijelu Ulice Save Kovačevića.

Iz pljevaljskog preduzeća „Vodovod” ranije su saopštili da oni moraju često da intervenišu na popravljanju vodovodne mreže, jer je ista, kao i kanalizaciona, stara u prosjeku od oko 30 godina. U takvim prilikama prekopavanje trotoara i kolovoza mora da bude često. Pored radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, česti su radovi i na drugim instalacijama, koje zahtjevanje prekopavanje ulica, ali često izvođači radova ne saniraju oštećenja. Kada se ti poslovi završe, kanali se naspu pjeskom koji kiša spere, a na kolovozima ostaju rupe koje je često teško sanirati već se kompletna saobraćajnica mora presvlačiti novim slojem asfalta, a za te radove lokalna uprave očigledno nema para.

Za sanaciju ulica 299.203 eura, a radiće Crnagoraput 

Iz Opštine Pljevlja je rečeno da je nedavno sproveden javni poziv za izbor izvođača radova za sanaciji uličnih oštećenja.

- Tokom uspješno sprovedenog javnog poziva najbolju ponudu je dala kompanija „Crnagoraput“, a u narednim danima očekuje se i potpisivanje ugovora o izvođenju ovih radova.Za ovaj posao biće izdvojeno 299. 203 eura - saošteno je iz lokalne uprave.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 576740


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja