avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 428

ODLIČNI rezultati učenika OŠ "Salko Aljković" na sportskim državnim takmičenjima


ODLIČNI rezultati učenika OŠ "Salko Aljković" na sportskim državnim takmičenjima

Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Crne Gore i Societe Generale Montenegro banke, Šahovski savez Crne Gore je organizovao 25. prvenstvo Crne Gore za mlade koje se igralo u Podgorici, u prostorijama SKC Univerziteta Crne Gore. Prvenstvo se igralo u kategorijama dječaka i djevojčica do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina. Tempo igre je bio 90 minuta po igraču za cijelu partiju, uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez, počev od prvoga.

Na turniru je bilo 109 učesnika, a među njima su učenici OŠ "Salko Aljković" postigli zapažene rezultate. Na kraju prvaci Crne Gore su postali: I mjesto - Ostojić Danilo II/4 (dječaci do 8 godina), I mjesto - Šljivić Neda II/3 (djevojčice do 8 godina), III mjesto - Kotlaja Janko II/2 ( dječaci do 8 godina)  i V mjesto - Laković Lazar IV/1  (dječaci do 10 godina).

U organizaciji Džudo saveza Crne Gore, u sportskoj dvorani u Danilovgradu održano je državno prvenstvo u konkurenciji mlađih i starijih pionira i pionirki.

U konkurenciji mlađih pionira pravo nastupa imali su takmičari rođeni 2007. i 2008. godine, dok su za starije pionire nastupali takmičari rođeni 2005. i 2006. godine.

Na Prvenstvu koje je organizovao Džudo savez Crne Gore pljevaljski klub predstavljali su i učenici OŠ "Salko Aljković" Kristijana Vuković V/2, Arijan Ajanović V/2 i Ilija Minić V/2 odjeljenje .

Kristijana Vuković V/2 je osvojila III mjesto u kategoriji do 44 kg, Arijan Ajanović V/2 je osvojio II mjesto u kategoriji do 55 kg i Ilija Minić je osvojio II mjesto u kategoriji do 34 kg. Učenici Arijan Ajanović i Ilija Minić plasirali su se na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumuniji.

Nikolina Kuburović IX/4 je osvojila I mjesto na državnom prvenstvu koje je održano u Pljevljima u kategoriji juniora do 63 kg, a na takmičenju u Nikšiću koje je održano 11. maja 2019. godine zauzela je II mjesto.

Koordinator Tima za podršku i praćenje rada sa darovitim učenicima

Marija Vučinić, profesor razredne nastave
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 577396


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja