exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 287

Nova knjiga Milorada Joknića „Riječ na riječ“


Nova knjiga Milorada Joknića „Riječ na riječ“

U izdanju Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ izašla je nova knjiga novinara i publiciste Milorada Joknića „Riječ na riječ“.

Knjiga predstavlja zbornik eseja o knjigama koje su od 1980-2010. godine izlazile na prostoru Pljevalja i šire. Riječ je o knjigama raznih vrsta iz književnosti, proze, poezije, zatim knjige iz drugih disciplina- sociologije, istorije, etnologije, socijalne psihologije i dr. Cilj mu je bio da knjige predstavi tematski kako bi zainteresovana javnost bila u toku šta sve postoji u izdavačkoj djelatnosti na prostoru Pljevalja i da sazna imena i djela drugih pisaca koji su na određeni način učestvovali u književnom životu ove sredine. Knjiga je štampana u tiražu od 300 primjeraka.

Joknić radi na još jednom veoma značajnom projektu - obradi toponima. Do sada je sakupio preko 1000 toponima sa prostora Pljevalja. Međutim trenutno se Joknić suočio sa ogromnim problemom koji sam ne može riješiti. Radi se o toponimima čija imena imaju porijeklo iz ilirskog, slovenskog, turskog, austrijskog i njemačkog vremena i koji se ne ne mogu obraditi bez jednog svevrstranijeg tima koji bi se stručno i odgovorno bavio etimologijom i jezičkim značenjem ovih pojmova.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 445480


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja