exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: pobjeda
Broj pregleda članka: 1034

Nije prijavio sve prihode i akcije


Nije prijavio sve prihode i akcije

Član Odbora direktora Rudnika uglja Zoran Gospić prekršio zakon o korupciji  

Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da je Zoran Gospić, član Odbora direktora Rudnika uglja AD, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije. U odluci Agencije od 5. decembra navodi se da je Gospić dostavio izvještaj sa nepotpunim i netačnim podacima koji se odnose na njegova i primanja njegove supruge Nataše.

- Upoređujući podatke iz baze Centralne depozitarne agencije i Poreske uprave, Agencija je zaključila da je razlika u njegovim ostvarenim prihodima 4.501,07 eura na godišnjem nivou. U slučaju njegove supruge razlika je iznosila 744,62 eura. Gospić je propustio da prijavi i akcije koje posjeduje u više crnogorskih preduzeća – navedeno je u obrazloženju odluke.

Gospić je Agenciji dostavio pisano izjašnjenje 29. oktobra. On je naveo da se u kompaniji u kojoj je zaposlen zarada zaposlenima mijenja svakog mjeseca, da zavisi od ostvarenih proizvodnih rezultata, te da je sama zarada vezana za dvije prosječne zarade ostvarene u kompaniji.

 - Dalje je naveo da je uvidom u podatke službe za obračun zarada utvrdio da se iznos od 1.925 eura koji je prijavljen Poreskoj upravi odnosi na oprost duga po stambenom kreditu, te da se ta sredstva ne mogu uračunati u primanja. Dodao je i da služba za obračun zarada po službenoj dužnosti umanjuje kreditne obaveze u decembru tekuće godine, a da on o tome nije bio informisan pa nije mogao prijaviti u izvještaju kao svoja primanja - piše u odluci Agencije.

U odnosu na razliku u ostvarenim prihodima njegove supruge, Gospić je naveo da iznosi 60 eura na mjesečnom nivou, da je podatke prijavio na osnovu iskaza njegove supruge, te da o eventualnim korekcijama njene zarade tokom godine nije informisan.

Kada je riječ o akcijama, Gospić je kako niej imao namjeru da izbjegne prijavljivanje akcija četiri željeznička preduzeća koje nemaju nikakvu vrijednost na berzi.

Agencija je, piše u odluci, ocijenila navode koje je naveo Zoran Gospić i našla da nijesu od značaja za drugačije odlučivanje.

- Uvidom u izvod iz baze podataka Poreske uprave za 2017. godinu utvrdila je da je Gospić ostvario primanja od Rudnik uglja AD Pljevlja po osnovu zarade, primanja po osnovu naknade za rad u Odboru direktora, dok je u decembru 2017. godine po osnovu ugovora o djelu ostvario iznos od 1.968,26 eura - navedeno je u obrazloženju. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 449521


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja