avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 413

Divlje deponije niču kao pečurke poslije kiše


Divlje deponije niču kao pečurke poslije kiše

Iz Ekološkog društva „Breznica” upozoravaju da je opšti nered u gradu i da se ne izvršavaju ni redovne obaveze na održavanju i zašti gradskih površina.Prema tvrdnjama predstavnika ED Breznica poslednjih dana na obodu grada, posebno na izlaznim putevima prema susjednom Čajniču i Prijepolju, svakodnevno niču divlje deponije.Ekolozi pozivaju nadležne službe, prvenstvenu Komunalnu policiju, da spriječi formiranje divljih deponija, ali i Sekretarijat za komunalne poslove da naloži uklanjanje postojećih smetlišta.

-U gradu je očigledno pravo rasulo. Divlje deponije na pravcu prema Čajniču, u naselju Guke, svakodnevno niču, a nigdje na terenu nema Komunalne policije da reaguje i da zabrani nezakonito odlaganje otpada. Očigledno ova služba samo troši novac iz budžeta a od nje nema nikakve koristi- naglašava izvršni direktor ED „Breznica” Milorad Mitrović i pojašnjava da je u svim uređenim društvima Komunalna policija prva koja treba da reaguje i da spriječi da do komunalnog nereda ne dođe. Mitrović kaže da je već odavno problem sa radom Komunalne policije,ali da je problem i sa funkcionisanjem Sekretarijatom za komunalne poslove. On objašnjava da bi Komunalna policija trebala da evidentira divlje deponije, a potom da reaguje Sekretarijat za komunalne poslove i da nalog lokalnom preduzeću „Čistoća” da ukloni deponije.

- Komunalna policija ne reaguje na postojanje divljih deponija, a resorni Sekretarijat čeka obavještenje od Komunalne policije, ali ništa ne preduzima da nešto sam uradi - kaže Mitrović i dodaje da je slična situacija i kada su u pitanju druge gradske površine, kao što je Đulina guka.

Mitrović navodi da na ovom prostoru ima niz lokacija gdje je odložen otpad a da niko nije reagovao, a cjelokupna situacija govori da se radi o opštem rasulu.

-Đulina guka, pošto nije uspio poduhvat da se na istoj sagradi aerodrom, može da posluži kao neka zelena površina na kojoj bi postojali sportski tereni, šetalište ili prostor za neki drugi vid rekreacije.Nažalost taj prostor je pretvoren u stanište napuštenih životinja, u prvom redu pasa, a potom i u prostor gdje se nezakonito odlažne različit otpad. Sve se naravno radi zbog nemara lokalnih vlasti, koje ne rade svoj posao kako treba, već im je jedina briga kako će dobiti platu i kada će im proći radno vrijeme - kaže Mitrović.

U lokalnoj upravi nakon ostavke predsjednika opštine Mirka Đačića, ali i neradnih dana nije bilo moguće doći do odgovornih za rješavanje komunalnih problema grada.

Javne površine u gradu zarasle u travu
-Pored divljih deponija veliki problem je i košenje javnih površina. U prvom redu Gradski park još uvjek nije pokošen. Razumijem da lokalno preduzeće „Čistoća“ čeka da dođe ljepše vrijeme, jer je lakše vršiti košenje, ali ne razumijem da makar nijesu pokošeni uski pojasevi do šetačkih staza, kaže Mitrović i ističe da bi se košenjem uskog pojasa do šetačkih staza olakšalo šetačima i spriječila mogućnost da neki od mališana u travi nenaiđe na zmiju ili nekog drugog gmizavca.

-Očigledno je da je pored partijskih knjižica potrebno znati i raditi na organizovanju života u gradu - ocjenjuje Mitrović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 539349


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja