avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 444

Uklonjene divlje deponije u gradu


Uklonjene divlje deponije u gradu

U naselju C i Ibarskoj ulici prije desetak dana snimili smo nekoliko divljih deponija. Radnici „Čistoće“ su ih uklonili i sada je na sugrađanima koliko će ispoštovati tuđi rad i biti odgovorni.

Biti savjesan i odgovoran građanin, znači poštovati i sebe i druge, ali i životni i radni prostor. Ukoliko bi se svi ovako ponašali mnogi problemi bi nestali. Ovaj put konkretno mislimo na očuvanje životnog prostora. Nažalost, uvjek se nađu nesavjesni građani koji samo svoje neposredno okruženje smatraju životnim prostorom. Sve ono što im je suvišno u tom prostoru izbacuju pored prvog kontejnera ili gdje im je najlakše. Jedna odložena hrpa pruća, građevinskog materijala, kabastog ili baštenskog otpada je plodno tlo za nastanak divlje deponije. Na to dolazi jedna, druga pa bezbroj kesa kućnog otpada i to je ono što nanose ekonomsku, ekološku i ambijentalnu štetu. Prije desetak dana ovakva smetljišta snimili smo u naselju C i Ibarskoj ulici. U saradnji DOO „Čistoća“, Komunalne policije i nadležnog sekretarijata ove deponije su očišćene. Sada to izgleda pristojno. Ukoliko građani budu uvidjeli gdje su griješili i budu poštovali program odvoza građevinskog i kabastog otpada, koje je dostavila „Čistoća“ svim mjesnim zajednicama, divljih deponija i smetljišta nebi smo imali.

Međutim, ovakav primjer demantuje naše želje. Opasan elektro otpad se odlaže nadomak rijeke i ublizini stambenih objekata.

Pooštren je i nadzor komunalnih policajaca, na onim lokacijama koje su najčešće devastirane, a to znači da će primjenjivati i kaznene odredbe za počinioce, koje su za pojedince 150 a za pravna lica 300 evra.

Sugrađani treba da znaju da svako dodatno čišćenje smetljišta i divljih deponija je izdatak opštine iz budžeta a to je na teret svih poreskih obveznika. Izdvojeni novac bi mogao biti iskorišten u druge svrhe.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 573169


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja