exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 500

NABAVKA BILA ZA TE PLJEVLJA Poništen tender EPCG od 222 hiljade


NABAVKA BILA ZA TE PLJEVLJA Poništen tender EPCG od 222 hiljade

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki, po službenoj dužnosti, poništila je u cjelosti tender Elektroprivrede (EPCG), procijenjen na 222.400 eura. Riječ je o tenderu za nabavku armatura glavnog pogonskog objekta i ventila za mazut, potrebni Termoelektrani Pljevlja.

Na ovom tenderu se Komisiji, protiv rješenja o izboru najpovoljnijeg ponuđača, žalila beogradska firma Kedra.

Prethodno je naručilac sporne nabavke, EPCG, kao najpovoljniju na ovom nadmetanju izabrao ponudu nikšićke firme Montex-Hidromont, dok su ponude žalioca i još tri ponuđača odbijene kao neispravne.

Državna komisija je utvrdila neusaglašenost tenderske dokumentacije EPCG sa odredbama Zakona o javnim nabavkama, koja je mogla da dovede do ograničavanja konkurencije i diskriminacije ponuđača na ovom nadmetanju.

Utvrđeno je da naručilac, suprotno zakonskim odredbama, nije predvidio tehničkim karakteristikama ili specifikacijama predmeta nabavke zahtjeve u pogledu kvaliteta i načina isporuke ponuđenih proizvoda, zatim nije predvidio garanciju kvaliteta, način sprovođenja kontrole kvaliteta, niti je predvidio pravila o transportu i čuvanju robe, dok je u Nacrtu ugovora predvidio da se pod datumom isporuke podrazumijeva dan kada je potpisan zapisnik o kvantitativnom i kvalitativnom prijemu robe.

Iz navedenih odredbi Nacrta ugovora, kako je navela Komisija, vidi se da je naručilac planirao da obavi provjeru kvaliteta, transporta i čuvanja primljene robe, iako te zahtjeve u pogledu sačinjavanja ponude nije prethodno predvidio tenderskom dokumentacijom. To je, kako su zaključili u Državnoj komisiji, moglo da dovede do diskriminacije ponuđača prilikom ocjene ispravnosti ponuda, kao i prilikom realizacije ugovora o ovoj nabavci.

Utvrđeno je, takođe, da ni odredba Nacrta ugovora koja se ticala roka isporuke nije bila u skladu sa rokom izvršenja ugovora iz Poziva za javno nadmetanje, a što je izabranog ponuđača, takođe, moglo da dovede u povoljniji položaj u odnosu na ostale. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 395166


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja