exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 991

Nemaju javni prevoz ni stočnu pijacu


Nemaju javni prevoz ni stočnu pijacu

Žitelji Mjesne zajednice Crljenice od predstavnika lokalne vlasti u Pljevljima zatražili su da u narednoj godini obezbjedi sredstva za saniranje i asfaltiranje seoskih puteva, riješi pitanje prevoza putnika i vodosnabdijevanja, kao i da se stvore uslovi za otkup stoke. Predstvnici MZ naglašavaju da je prije deset i više godina bio bolji i organizovaniji otkup stoke, kao i prevoz putnika.

- Pored asfaltiranja putnih pravaca koji povezuju gusto naseljena sela i zaseoke, potrebno je izvršiti i popravku asfaltnog puta od Trlice do Adrovića, kao i popunjavanje bankina tamponom i njihovo valjanje. Takođe, potrebno je izvršiti sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji MZ. Postavljanje saobraćajnog znaka za opterećenje puta u mjestu Rudnica, na skretanju za Crni Vrh i Adroviće, bio bi od velikog značaja za očuvanje puta, kaže predsjednik MZ Crljenice Darko Gačević.

On naglašava da je sredstva potrebno uložiti i u razvoj javnog prevoza i napominje da je u vrijeme postajanja preduzeća „Prevoz –Pljevlja“ od Ranča do grada bilo dnevno pet linija. Kaže da su postajali đački autobusi koji su prevozili i druge putnike, a ne samo učenike. Sada, kako navodi, seljani su prepušteni sudbini jer poslednjih godina na tom području opštine Pljevlja ne postoji organizovan prevoz putnika.

- Sada imamo samo školske minibuse koji isključivo voze đake, ali ne i ostale putnike, tako da ko nema sopstveno vozilo ne može nigdje stići ni otići, a poznato je da u selima uglavnom žive staračka domaćinstva koja bez organozovanog javnog prevoza ne mogu otići do grada da kupe potrepštine, izmire obaveze, posjete ljekara ili prijetelje - kaže Gačević i naglašava da je drugi veliki problem otkup stoke i mlijeka.

- Nekada je na Trlici postajala stočna pijaca. Seljani su stoku dotjerivali na pijacu i prodavali je. Sada je na Trlici ostala samo stočna vaga koja pritom nije ni ispravna i ide u prilog trgovcima jer pokazuje manju težinu. Na zahtjev mještana još prošle godine tražio sam od lokalne uprave da finansira popravku stočne vage, ali kako tada, tako i danas, vaga mjeri na štetu seljana - naglašava Gačević.

Na deponiji oko 200 pasa lutalica

Gačević apeluje na nadležne da preduzmu mjere i uklone ogroman broja pasa lutalica koji se okuplja na deponiji Jagnjilo. On ističe da psi lutalice pričinjavaju ogromnu materijalnu štetu lokalnom stanovništvu.

- Prema slobodnim procjenama, na deponiji ima oko 200 napuštenih pasa - kaže Gačević.

Fali vode za piće

Gačević ističe da MZ Crljenice kuburi i sa nedostatkom vode za pićei navodi da je taj problem posebno izražen u ljetnjem periodu i sušnim godinama kao što je bila prošla. Gačević kaže da je prošle godine u u Crljenice dovezeno preko 300 cisterni vode.

- Tražimo da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje kojima će se otpočeti rješavanje vodosnabdijevanja, kao i nabavka pumpe za vodovod Crni Vrh - kaže Gačević.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 434057


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja