avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 612

Školarce zaštititi od prašine


Školarce zaštititi od prašine

Iz Ekološkog društva „Breznica” upozoravaju da je neophodno na vrijeme preduzeti određene mjere na zaštiti gradskog područja od prašine iz kopa Rudnika uglja „Potrlica”, kao i sa deponije pepela i šljake „Maljevac”.Iz Breznice pozivaju poslovodstvo Rudnika uglja i Elektroprivrede da preduzmu određene mjere kako se ne bi ponovili ekološki incidenti iz aprila i maja prošle godine, kada je prašina iz kopa „Potrlica” zasipala određene djelove grada, a isto se dešavalo i kada je u pitanju deponija Maljevac.

-Posebno je ugrožena Osnovna škola „Boško Buha” koja se nalazi u neposrednoj blizini rudničkih kopova u naselju Žabnjak. U danima kada nema padavina i kada duvaju jaki vjetrovi čitavo naselje pored škole se ne vidi od prašine. Ista situacija je i kada je u pitanju deponija Maljevac, samo što udarima oblaka prašine tamo izloženo naselje Komini- navodi se u saopštenju „Breznice” koje je potpisao izvršni direktor Milorad Mitrović.

On naglašava da je poslednjih dana kiša spriječila ekološke incidente, ali se zna da je april mjesec jakih južnih vjetrova koji brzo isušuju zemlju i da će opet vrlo brzo biti prašine iz rudničkih kopova koja će se širiti gradom.

- Zato je pravo vrijeme da u Rudniku uglja razmisle i da što prije reaguju, ako ne zbog drugih građana a ono zbog djece. Ne smije se ni po koju cijenu dozvoliti da se osnovci u školi „Boško Buha” nađu u prašini, kako su se nalazili prethodnih godina - poručuju iz Ekološkog društva „Breznica”.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 574776


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja