avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 1916

ЛЕКИЋ: ОБУЋАРУ, НЕ ДАЉЕ ОД ЦИПЕЛА


ЛЕКИЋ: ОБУЋАРУ, НЕ ДАЉЕ ОД ЦИПЕЛА

На Реаговање Самира Кадрибашћа на наше страначко саопштење могли бисмо одговорити само једном реченицом и то латинском изреком: „Обућару, не даље од ципела“ (Sutor, ne ultra crepidam). Ова изрека се употребљава кад неког паметњаковића без стварног знања треба упозорити да се не петља тамо гдје му није мјесто, тј. да не буде свакој врећи закрпа. Другим ријечима, не доликује имаму Хусеин-пашине џамије да реагује на политичка саопштења.

У нашим саопштењима нема мржње, нити је кад било, нити ће је бити. Као српска национална странка ми се залажемо за равноправност српског народа са осталим народима. Понављамо - не може муслиман Емир Прекић организовати божићне прославе!!! Не може се уз тамбуру Божић славити! То не мислимо само ми у Новој српској демократији - то мисли сваки пљеваљски Србин православне вјере. Складни међувјерски односи се не граде на такав начин. Ми смо прозрели и презрели намјеру тзв. Божићног концерта који је финансирала локална управа. Реаговали смо из разлога да овај чин не би прошао „ћутке“, као што је много тога до сада пролазило на штету српског народа.

У ове божићне благдане ми Самиру Кадрибашићу нећемо одговорити онако као што је заслужио. Подсјетићемо га само на његове сталне испаде према Српској православној цркви и српском народу, на изливе мржње према српском митрополиту Амфилохију и скрнављење српских икона преко његових фото-шоп креација, на гадости које је изговарао о Његошу и другим знаменитим Србима... Подугачак је списак гријехова Самира Кадрибашића учињених према српском народу. Ипак, због мјеста на ком се налази (имам Хусеин-пашине џамије) и због његових честитих претходника какав је био имам Цоковић и многи други имами Хусеин-пашине џамије, задржаћемо ниво пристојности.

Ако ни због чега друго, а оно због узвишене дужности коју обавља, Самир Кадрибашић би морао да зна да је Бог један и да пут којим он иде није божији пут, већ странпутица. Много је лијепих примјера из наше историје када су Пљевљаци и једне и друге вјере штитили једни друге, па чак и по цијену живота. Могао би Самир Кадрибашић о томе приупитати старије муслимане који би му на ту тему могли дуго причати. Сложићемо се да су наши преци живјели у тежим временима него што ми данас живимо, али су знали да је чојство бранити другога од себе.

Ми искрено желимо да сваки муслиман у Пљевљима, па и Самир Кадрибашић, у миру, слози и сваком благостању дочекује и прославља своје вјерске празнике. Надамо се да имам Самир Кадрибашић нема ништа против тога да и Срби православне вјере исто то чине.   

МИЛАН ЛЕКИЋ,

предсједник ОО НСД - Пљевља 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 545193


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja