avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 172

Zaposleni u MANS-u traže 14.000 eura zbog prisluškivanja


Zaposleni u MANS-u traže 14.000 eura zbog prisluškivanja

Zaposleni u MANS-u traže 14.000 eura odštete od države zbog nezakonitog prisluškivanja.

Tako je juče završeno suđenje, a sutkinja Meliha Feleć odlučiće o njihovom zahtjevu u roku od 30 dana. Osamnaest zaposlenih u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) tužili su državu Crnu Goru zbog toga što su tri crnogorska mobilna operatera nezakonito prikupljala listinge građana, uz naredbe sudija za istrage.

To se dešavalo tokom 2015. i 2016. godine.

U toku suđenja četvoro zaposlenih odustalo je od tužbe iz zdrastvenih razloga ili zato što više nijesu zaposleni u MANS-u, pa je ostalo njih 14, koji traže da im se isplati po 1.000 eura odštete za povredu prava ličnosti.

U tužbi se navodi da su zaposleni korisnici usluga Telenora,Telekoma i M:tela i da je država neovlašćeno i samoinicijativno prikupljala podatke o tome sa kime su komunicirali, kojim sredstvom, u kojem vremenu, koliko je učestala njihova komunikacija sa određenim osobama, kao i lokaciju na kojoj su se nalazili.

Dodaje se da je Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka donio preporuku da je ovakav način izuzimanja podataka na osnovu naredbi sudija za istragu suprotan pravnom poretku Crne Gore, neetički i nezakonit.

Dodaje se da tužiocima nikada nije saopšteno za koje krivično djelo su eventualno osumnjičeni da bi se mogli naći pod mjerama tajnog nadzora, da nikada protiv njih nije pokrenut bilo kakav postupak, kao i da nikada nijesu obaviješteni o prikupljenim podacima. Ističe se i da je Vrhovni sud zauzeo stav da su ti podaci prikupljani nezakonito.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583015


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja