avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 198

Pakovanja kokaina vode do narko-bosa?


Pakovanja kokaina vode do narko-bosa?

Pakovanja kokaina pronađena na vojnom brodu “Jadran” karakteristična su i to bi mogao biti jedan od tragova do narko-bosa za čiji račun je pokušan šverc droge, kazao je “Vijestima” sagovornik iz vrha Uprave policije.

“Upravo zbog toga što je jednoj kriminalnoj grupi već zaplijenjena droga u takvim pakovanjima”, kazao je isti izvor.

Danilovgradski forenzičari istovremeno pokušavaju da utvrde ko je ostavio tragove na pakovanjima oduzete droge na školskom brodu i da li ima i otisaka koji ne pripadaju osumnjičenima u tom predmetu.

“Izuzimanje tragova je završeno, u toku su vještačenja kojima će se utvrditi da li je još neko osim do sada osumnjičenih na kokainu ostavio otiske ili DNK trag”, rekao je isti izvor.

Bijeli prah vrijedan oko pet miliona eura zaplijenjen je 19. aprila, na dan kada je školski brod trebalo da isplovi na krstarenje Mediteranom.

Istog dana uslijedila su hapšenja, a Specijalno državno tužilaštvo obezbijedilo je i svjedoka saradnika.

Pripadniku vojske Milošu Kuliću dodijeljen je taj status, nakon što je istražiteljima ispričao da je 50 kilograma kokaina na plovilo unio njegov kolega Duško Radenović. On tvrdi da je kokain na brodu završio upravo na dan kada je trebalo da isplovi. Tada su sa tovarom droge na “Jadran” donijeta i dva pištolja.

Kulić je objasnio je da je dogovor u vezi sa kokainom započeo nepuna dva mjeseca ranije sa odbjeglim Nikšićaninom Dejanom Rovčaninom.

Pred tužiocima je navodno kazao da su kokain automobilom dovezli u Tivat, blizu mjesta gdje je bio usidren “Jadran”, a da je potom Radenović utovario drogu.

Kulić je istražiteljima objasnio i da je kokain bio smješten u kaseti koju koristi Radenović i u krevetu na kojem on spava, ali i da je iz broda trebalo da bude izbačen u Korintskom zalivu, blizu obala Grčke.

Objašnjavajući kako je odbjegli Vladimir Račić bio uključen u taj slučaj, Kulić je kazao da je sa njim razgovarao o karakteristikama broda, rutama krstarenja...

Pričali su i o mogućnosti da se tim brodom transportuje kokain, ali i o količinama koje je moguće unijeti na brod.

Svjedok saradnik ispričao je i da je osumnjičeni Radomir Osmajić više puta čuvao drogu, navodno na drugarskoj osnovi, bez naknade.

Priznao je da mu je prošle godine Osmajić donio kokain koji je on odnio i čuvao u vojnom objektu “Opatovo”, gdje je radio. Ali i da je po potrebi predavao Osmajiću radi prodaje.

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović krajem maja odredio je pritvor Račiću i Vladimiru Rovčaninu koji su u bjekstvu.

Obrazložio je da to što su u bjekstvu znači da su već odlučni da se skrivaju ili bježe. “Ova njihova namjera je izražena tim više kad se ima u vidu visina kazne koju okrivljeni mogu očekivati ako budu osuđeni što ih ne može ostaviti ravnodušnim kod dileme da li da budu dostupni ili da se skrivaju. Ovome treba dodati i činjenicu da je okrivljeni Račić državljanin republike Srbije”, piše u rješenju sudije Miroslava Bašovića.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 540495


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja