avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: AntenaM
Broj pregleda članka: 402

Miloš Marović za 13 godina prihodovao 1.500.000 eura


Miloš Marović za 13 godina prihodovao 1.500.000 eura

Miloš Marović je od 2002. do 2014. ostvario prihode koji su nadmašili njegove rashode, navodi se u dopunskom nalazu finansijske struke koji su potpisali vještaci Predrag Rakočević i Hamid Šabović.

Vještaci su juče u Višem sudu predstavili četiri varijante obračuna rashoda i prihoda i ni u jednoj varijanti nijesu našli da je Marović imao više rashoda od prihoda.

Prema nalazima vještaka, proizilazi da je Marović za 13 godina zaradio više od milion i po eura (1.561.428,54), što znači da je godišnje prosječno prihodovao oko 120.000 eura, odnosno nekih deset hiljada eura mjesečno.

Sudeći po nalazima vještaka, Marović je, već od 18 godina, kao mladi odbojkaš Budvanske rivijere bilježio značajne prihode, koji su se kasnije uvećavali raznim zajmovima, kreditima ili kupoprodajama. Što se tiče prihoda od odbojke, vještaci su naveli da je Marović od toga prihodovao oko 50.000 eura, a da su to utvrdili na osnovu ugovora koji se nalaze u spisima predmeta.

Prilikom prve tri varijante obračuna, kako se ističe u nalazima prezentiranim u Višem sudu, vještaci su “uzeli u obzir iskaze svjedoka, ugovore o zajmu, prihode po osnovu profesionalnog angažovanja u OK Budvanska rivijera, kupoprodajnih ugovora nekretnina, prihoda po osnovu kreditnih zaduženja kod banaka u Crnoj Gori, dokumentovanih prihoda članova porodice (svadbeni pokloni u novcu), kao i prihode po osnovu kamate na oročena sredstva“.

U sve tri varijante Marovićevi prihodi su, tvrde vještaci, bili veći od rashoda tokom trinaest godina u prvoj  115.029, 83 eura, u drugoj 146.733,48, a u trećoj varijanti razlika u korist prihoda iznosila je 96.626,88 eura.

Zanimljivo, u četvrtoj varijanti vještaci su obračun prihoda radili, kako se ističe, „isključivo na bazi vjerodostojnih finansijskih isprava među kojima nema pisanog dokumenta koji bi potvrdio izjavu Nade Marović da je njen otac pozajmio Milošu Maroviću 75.000 eura“.

Da li su u prethodne tri varijante prihode obračunavali bez vjerodostojnih finansijskih iskaza cijeniće Viši sud.

Kako god, i u četvrtoj varijanti obračuna, vještaci su utvrdili da i bez priliva od 75.000 eura, “pozajmice“ i prihodi Marovića nadmašuju njegove rashode za 40.029,87 eura.

Vještak Šabović je naveo da je, prilikom analiziranja dokaza koji se odnose na prilive sredstava Marovića, odrađen i spisak novčanih poklona sa svadbe (oko 26.000 eura), ističući da ostavlja sudu na procjenu spisak, jer on sa stanovišta finansijske struke ne predstavlja vjerodostojnu finansijsku ispravu.

Nije jasno da li su u prihode uračunate i druge pozajmice koje su pojedinci davali Maroviću. Tako je, na primjer, svjedok Petar Miloš kazao ranije na suđenju da je u periodu od 2002. do 2005. pozajmio  Maroviću oko 50.000 eura.

Sa druge strane, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da iz dokaza tokom finansijske istrage nepobitno proizilazi da je Miloš Marović od 2006. do 2014. imovinu stekao kriminalom. Tužiteljka Lidija Vukčević zatražila je ranije da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovna imovina njegove supruge Tamare, te stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Za trinaest godina, od 2002. do kraja 2014. Miloš Marović je imao nešto više od milion i četristo hiljada eura.

Iznos odliva novca (rashoda Marovića u navedenom periodu prema raspoloživoj dokumentaciji iznosio je 1.446.398,67 eura.

Naredno ročište u Višem sudu je zakazano za 24. jun.

Miloš Marović je sin Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera DPS-a, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je budžet oštetila za milionske iznose.

Mlađi Marović je potpisao nagodbu sa Tužilaštvom i priznao da je bio dio kriminalne grupe i pristao da odleži godinu zatvora. Tu kaznu nije odležao već je tražio da je izdržava u Srbiji jer ima njihovo državljanstvo.

Prema raspoloživim podacima, mlađi Marović se nalazi u Srbiji, u Beogradu, gdje je često viđan. U javnosti se nedavno pokazao tokom finalne serije ABA lige i utakmice košarkaša Crvena Zvezda-Budućnost u Pioniru.

Za Svetozarom Marovićem je raspisana crvena potjernica i on je u Srbiji.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 582986


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja