exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 164

Kalić u sedam tužbi traži još milion eura


Kalić u sedam tužbi traži još milion eura

Rožajac Safet Kalić čeka na presude u još sedam predmeta po tužbama protiv države u kojima traži naknadu od skoro milion eura.

Tužbe je podnio pred kotorskim, rožajskim i podgoričkim sudovima. Ukoliko te tužbe budu usvojene, Kalić bi na račun materijalne štete koju je, kako tvrdi, pretrpio tokom sudskog postupka i nakon privremenog oduzimanja imovine mogao da inkasira blizu tri miliona eura.

U tri od sedam predmeta koji još nijesu okončani završena su vještačenja, a radi se o enormnim iznosima kada je u pitanju navodna šteta koju su pretrpjeli Safet Kalić i članovi njegovi porodice.

Kalići su pravosnažno oslobođeni optužbe da su se od 2005. do juna 2011. godine udružili da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju način sticanja novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izvršenim od strane kriminalne organizacije čiji je jedan od organizatora bio Mersudin Kalić.

Bili su optuženi za pranje 7.773.127,06 eura. Safet Kalić je Crnu Goru napustio krajem jula 2011. godine, kada su po nalogu tužilaštva, zbog sumnji da su prali novac, uhapšeni njegovi supruga i brat.

On je u njemačkom gradu Ahenu osuđen na četiri godine zatvora zbog saučesništva u proizvodnji i stavljanju u promet narkotika.

Kalić je u pritvoru proveo preko tri godine, nakon čega mu je odobren uslovni otpust. Po isteku kazne u Njemačkoj, vratio se u Crnu Goru.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 435763


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja