exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 309

Mugoša: Vijeće neće dozvoliti ucjene, optuženi da angažuju nove advokate


Mugoša: Vijeće neće dozvoliti ucjene, optuženi da angažuju nove advokate

Suđenje za pokušaj terorizma, na kojem bi trebalo da budu iznošene završne riječi, nastavljeno je danas u Višem sudu i nakon kraćeg rada i prekinuto. Sud nije prihvatio predlog za izvođenjem novih dokaza, već je predsjednica vijeća sutkinja Suzana Mugoša kazala da u ovoj fazi to nije moguće, već da jedino o tome može da odluči vijeće nakon iznošenja završnih riječi.

"Povodom dopisa Branke Milić da ne daje saglasnost da je advokati Miroje Jovanović i Jugoslav Krpović brane dok sud ne odluči o dostavljenim snimcima, vijeće ukazuje da se sud ne može na ovaj način ucjenjivati niti će to vijeće dozvoliti takav vid ucjene. Optuženi Knežević Milan, Andrija Mandić, Hristić Kristina, Čađenović Mihailo i Maksić Dragan se pozivaju da angažuju druge branioce s obzirom na to da im odbrana nije obavezna a njihovi branioci su napustili suđenje bez odobrenja suda a nakon toga su uredno pozvani i nijesu došli na današnji pretres", saopštila je Mugoša nakon jednosatne pauze.

"Povodom dopisa Specijalnog državnog tužilaštva i dostavljenih snimaka neposredno prije današnjeg glavnog pretresa vijeće ukazuje tužilaštvu da je istog stava kao i na jučerašnjem glavnom pretresu u odnosu na snimke koje je dostavila odbrana da se u ovoj fazi, a nakon što je dokazni postupak završen ne mogu predlagati novi dokazi već da će se predloženi snimci cijeniti od strane ovog vijeća kao razlog za eventuano preotvaranje glavnog prertresa nakon iznošenja završnih riječi. U ovoj fazi krivičnog postupka nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka već je to jedino moguće nakon iznošenja završnih riječi", rekla je sutkinja Mugoša.

Pretres se odgađa i nastavlja se sjutra u 11 sati. 

Sudija Suzana Mugoša saopštila je SDT sudu neposredno prije pretresa dostavilo dva snimka sa izjavama Saše Sinđelića i to video snimak objavljen na Portalu Analitika pod nazivom ''Kad BIA prijeti'' i audo snimak objavljen na portalu Standard.

Mugoša je istakla da od advokata odbrane nijesu pristupili Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Dušan Radosavljević, Medojević Nikola, Bulatović Nikola.

Takođe, Mugoša je kazala da je sudu dostavljen podnesak od Branke Milić u kojem je navela da ne daje saglasnost svojim braniocima da je brane u predmetnom postupku dok se nadležno vijeće ne izjasni o snimku Saše Sinđelića koji je juče dostavljen sudu.

Sud je odredio pauzu u trajanju od sat vremena da razmotri predlog.

Podsjećamo, jučerašnje ročište odgođeno je za danas, jer su advokati odbrane bez dozvole suda napustili sudnicu zbog čega su novčano kažnjeni.

Odbrana je dostavila Sudu dva snimka koja, kako tvrde, kompromituju status svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

Mugoša je potom kazala da Vijeće u ovoj fazi postupka ne može odlučivati o novim dokaznim prijedlozima, ali da, ako bude potrebe, to može uraditi nakon završnih riječi.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428486


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja