exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 761

Zasto o ovome svi mediji ćute?


Zasto o ovome svi mediji ćute?

Nedavno su neki od elektronskih i štampanih medija u Crnoj Gori, kao i nekoliko NVO-a,  putem E-maila bili upoznati o dešavanjima oko Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” i OŠ “Milan Vuković” u H. Novom i uznemiravanju djevojčica koje se iz  škole vraćaju kući.

Nedugo zatim su se po gradu  pojavili izlijepljeni plakati sa upozorenjem i slikom privođenog pa na slobodu puštenog nasilnika koji 
je seksualno zloupotrebljavano maloljetnu djevojčicu. On je nedavno pušten na slobodu i nastavio je sa ranijim navikama i aktivnostima što je dodatno uznemirilo građane koja imaju djecu ovog uzrasta.

Novi slučajevi se ponovo dešavaju i informacije se šire gradom, putem društvenih mreža i značajno dovode  do uznemirenosti i straha  građana, prvenstveno zabrinutih roditelja koji su preko roditeljskog savjeta OŠ “Milan Vuković” juče (17. 04. 2019 ) podnijeli prijavu 
policiji (prijava u prilogu) protiv nepoznatog muškarca koji danima presreće djevojčice i skida se pred njima.

Pojedini službenici u Centru bezbjednosti H. Novi ne kriju razočarenje potezom ODT-a, koji je nakon hapšenja nasilnika koji je seksualno zloupotrebljavano maloljetnu djevojčicu pušten na slobodu, ali javno ne žele da  o tome govore, a javnost je uskraćena za informacije o cijelom slučaju.

Zapanjujuće je i sramno, čutanje i ignorisanje ovih događaja od strane dopisnika štampanih i drugih medija u Herceg Novom za koje niko  ne može reći da za njih nije čuo i da za njih ne zna. Koji je razlog ćutanja i šta je u pitanju znaju samo oni koji su plaćeni da prete dešavanja i o njima izvještavaju javnost i građane, ili su palćeni da i ne izvještavaju baš o svemu. Lakše od toga je slati bajkovite pričice o dolasku proljeća i blagostanju na obali mora.

Razlog je možda u tome što postoje važniji i preči događaji od ovakvih na našu žalost loših, pa pažnju plijeni priča o prvim turistima koji stižu u Institut u Igalu, dok priča o manijakalnim prepadima djece i građana mogu i pričekati. Kao roditelj i građanka ove zemlje sam razočarana i nemam bolje riječi od ove da kažem da je ovo zaista jedna velika sramota za koju nemam opravdanja za nerad, dvoličnost i licemjerje.

Pitam se samo da li ti ljudi, koji sve ovo mirno posmataju i ne reaguju, imaju svoju djecu i da li razmišljaju da svako od te djece, sjutra može biti žrtva ovakvih događaja?
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 436107


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja