avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 304

Za dva dana izbilo 130 požara, građani da ne pale vatru na otvorenom


Za dva dana izbilo 130 požara, građani da ne pale vatru na otvorenom

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Na području Crne Gore prethodnih dana registrovan je veliki broj požara na otvorenom prostoru koji su prouzrokovali materijalnu štetu. Od 22. do 24. marta 2019. godine evidentirano je 130 požara na otvorenom prostoru koji su u najvećem broju slučajeva izazvali građani prilikom čišćenja svojih imanja.

“Naročito je bilo kritično na području opština Danilovgrad, Kolašin, Budva, Nikšić, kao i Glavnog grada Podgorica, što je dovelo do toga da je nekoliko požara ugrožavalo stambene objekte i druga materijalna dobra. Situacija na ugroženim područjima je zahtijevala višednevni neprestani rad pripadnika službi zaštite i spašavanja u svim jedinicama lokalne samouprave, kao i za ovaj period neočekivani angažman jedinice za gašenje požara iz vazduha Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije”, napominju u MUP-u.

Navode da je angažovanje navedenih resursa na lokalnom i državnom nivou doprinijelo je sprečavanju nastanka većih materijalnih šteta, pri čemu su već utrošena određena sredstva planirana za period pojačane požarne opasnosti – ljetnji period.

“Napominjemo da će se u narednim danima osmatrati teritorija Crne Gore iz vazduha helikopterima MUP-a, kao i Vojske Crne Gore koji su opremljeni najsavremenijim uređajima za snimanje terena iz vazduha. Takođe, službenici Uprave policije će imati pojačanu aktivnost u smislu patroliranja na prostorima sa povećanim požarnim rizikom, a sve u cilju pronalaska i eventualnog procesuiranja lica koja izazivaju
požare na otvorenom prostoru, što se i dogodilo u Budvi kada je jedna osoba procesuirana zbog izazivanja opšte opasnosti”, kažu u MUP-u.

Pored toga Direktorat za vanredne situacije apeluje na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru, već da ukoliko imaju potrebe za spaljivanjem određenog otpadnog materijala o tome obavijeste službe zaštite i spašavanja u njihovim opštinama, kako bi se te aktivnosti obavile na kontrolisan i bezbjedan način.

“Takođe, molimo građane da iskoriste mogućnost prijavljivanja nastanka požara i počinilaca na broj 112 Direktorata za vanredne situacije”, zaključuju u MUP-u.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 540266


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja