avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Mondo.me
Broj pregleda članka: 314

Sud poništio odluku o smjeni Mićunovića


Sud poništio odluku o smjeni Mićunovića

Osnovni sud u Danilovgradu poništio je odluku generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića o smjeni direktora Televizije Crne Gore (TVCG) Vladana Mićunovića.

Sutkinja Nina Radunović usvojila je tužbeni zahtjev i, kako piše u presudi, poništila odluku tuženog RTCG o razrješenju direktora TVCG.

Šundić izabran za generalnog direktora RTCG

Kako prenose Vijesti, Mićunovićev advokat Siniša Gazivoda najavio je nastavak postupka protiv RTCG.

"Budući da je odluka o razrješenju Mićunovića sa dužnosti direktora TVCG bila očigledno nezakonita, onda je i ovakva presuda bila očekivana. Slijedi žalbeni postupak u kojem ćemo nastaviti rad na zaštiti interesa Mićunovića i očekujem da drugostepeni sud potvrdi ovu presudu", kazao je Gazivoda.

To znači da će advokati sada tražiti odštetu zbog nezakonitog otkaza.

Sudski postupak po tužbi bivše generalne diretkorice Andrijane Kadije, koju takođe zastupa ista advokatska kancelarija Gorana Rodića, još je u toku pred podgoričkim Osnovnim sudom.

U obrazloženju presude u Mićunovićevom predmetu podsjeća se da je smijenjen zbog ugovora NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO) i RTCG, pogrešnog interpretiranja istraživanja javnog mnenja o gledanosti javnog servisa i neusvajanja programsko-produkcionog plana.

Mićunović je naveo, a sud prihvatio, da on nije imao ništa sa produkcionim planom jer ga usvaja Savjet RTCG čiji on nije bio član, kao i da nije zaključio ugovor sa CGO koji je ustvari samo bio povod za političke smjene bivšeg rukovodstva RTCG-a. On je naveo i da ne za koji je to propis koji je navodno prekršio kada je u pitanju prezentacija rezultata istraživanja.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 544378


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja