exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Antena M
Broj pregleda članka: 241

Od raka dojke godišnje oboli oko 350 žena


Od raka dojke godišnje oboli oko 350 žena

U Crnoj Gori godišnje od raka dojke oboli oko 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku sa bolešću, a oko 70 odsto oboljelih ima rani karcinom koji se, u većini slučajeva, može izliječiti.

To je saopšteno iz nevladine organizacije Zdrava Dona Montenegrina i kompanije Avon.

Oni će u subotu organizovati događaj posvećen borbi protiv raka dojke, u okviru kampanje „Pokaži da ti je stalo“, u cilju povećanja svijesti o važnosti redovnih pregleda grudi.

„Godišnje u Crnoj Gori od raka dojke oboli oko 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku. Podaci pokazuju da oko 70 odsto oboljelih ima rani karcinom dojke, koji se može izliječiti u većini slučajeva“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, rak dojke izlječiv je ukoliko se otkrije na vrijeme.

Događaj se, kako su naveli, sastoji iz dva dijela.

U 17 sati kod zgrade Pošte u ulici Slobode počinje tradicionalna šetnja građana, kojom organizatori žele da skrenu pažnju javnosti na značaj prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Zdrava Dona Montenegrina i kompanije Avon pozvali su žene i muškarce, mlade i starije, da im se pridruže u toj zajedničkoj borbi za očuvanje zdrave žene, za očuvanje zdrave porodice.

„Naša nastojanja imaju smisla ako motivišemo žene na samopreglede i stručne preglede dojki, ako naše djelovanje uzrokuje otkrivanje makar i jednog karcinoma u najranijoj fazi. Zato, budite uz nas da zajedno pokažemo da nam je stalo“, saopšteno je iz NVO Zdrava Dona Montenegrina.

Organizatori, kako su naveli, žele da ukažu na važnost uloge koju muškarci imaju u životima žena, posebno kada je riječ o brizi o njihovom zdravlju.

Zato nakon šetnje, koja se završava na Trgu nezavisnosti, organizuju trku muškaraca „U njenim cipelama“.

„Pozivamo muškarce da pokažu da im je stalo do žena koje vole, do njihovih majki, sestara, supruga, drugarica, tako što će zaista, makar i na nekoliko minuta, „uskočiti u njihove cipele“. I budite tu za njih, podržite ih. Jednostavno, olakšajte im brigu o sebi“, poručili su organizatori.

To je, smatraju, poruka za cijelu zajednicu, da se pridruže programima koje se bave ovom temom, „jer samo zajedničkom akcijom možemo poraziti ovu opaku bolest“.

Trka muškaraca je prvi događaj takve vrste ikada organizovan u Crnoj Gori.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani, a Ragbi reprezentacija Crne Gore se među prvim odazvala na poziv da bude dio tog događaja.

Nakon trke, na Trgu nezavisnosti nastupiće i KIC Pop hor.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428106


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja