exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 184

Crna Gora spremno dočekuje požarnu sezonu


Crna Gora spremno dočekuje požarnu sezonu

Crna Gora spremno dočekuje požarnu sezonu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku Tima za zaštitu i spašavanje.

“Nastojimo da spremno dočekamo požarnu sezonu, ali je činjenica da nam, kako meteorolozi kažu, vremenske prilike neće ići u prilog”, rekao je ministar.

Kako je dodao, i ove godine imaćemo 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vozila, tri aviona za gašenje požara, kao i tri helikoptera MUP-a i Vojske Crne Gore.

“Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja imaju zajedničku i jednaku odgovornost i to je osnov za uspješno i kvalitetno reagovanje u slučaju većih požara”, ocijenio je Nuhodžić, zaključujući da će ove sezone posebna pažnja biti posvećena pronalasku i procesuiranju lica identifikovanih za izazivanje požara.

Učesnici sastanka apelovali su na građane da budu odgovorni i prema svojoj i tuđoj imovini i da poštuju preporuke nadležnih službi i organa u cilju smanjenja rizika od požara.

Sastanak je upriličen kako bi se kroz konstruktivni dijalog sagledalo stanje u pogledu kapaciteta i spremnosti subjekata sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci, tokom kojih je povećan rizik od požara, uslijed visokih temperatura.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih službi zaštite i spašavanja, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Vojske Crne Gore, Uprave policije, Direktorata za vanredne situacije, te drugih nadležnih institucija.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 435765


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja