exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: kodex.me
Broj pregleda članka: 252

Nagrađivaće vojnike koji budu uspješno služili državi


Nagrađivaće vojnike koji budu uspješno služili državi

Ministarstvo odbrane Crne Gore ubuduće će nagrađivati pripadnike Vojske Crne Gore koji budu uspješno služili državi. To je definisano pravilnikom o dodjeljivanju nagrada i drugih priznanja u službi u Vojsci, koji je Ministarstvo nedavno usvojilo. Tako će, ubuduće, vojnici biti nagrađivani vojnim odsustvom u trajanju od tri do deset radnih dana, pohvalama i poklonima.

Nagradno odsustvo, navodi se u dokumentu, može dodijeliti ministar odbrane u trajanju do deset radnih dana, načelnik Generalštaba Vojske u trajanju do sedam radnih dana, starješina jedinice Vojske na položaju komandanta bataljona ili njemu ravnog položaja u trajanju do pet radnih dana, dok starješina jedinice Vojske na položaju komandira čete može dodijeliti odsustvo u trajanju od tri radna dana. Pokloni vojnicima variraju od kompleta knjiga, do godišnje pretplate na stručne časopise.

“Poklon dodjeljuje starješina na položaju komandanta bataljona, njemu ravnog ili višeg položaja u vidu knjige, kompleta knjiga, stručne literature, godišnje pretplate na stručne časopise ili druge prigodne stvari u skladu sa odobrenim sredstvima za nabavku poklona u godini u kojoj se poklon dodjeljuje”, navodi se u pravilniku Ministarstva.

Dodaje se i da se odluke o dodjeli nagradnog odsustva, poklona, odnosno pohvale licu u službi u Vojsci saopštavaju i uručuju pred strojem jedinice u kojoj se to lice nalazi u službi ili na drugi pogodan način. Kad su u pitanju naknade vojnim licima za obrazovanje i usavršavanje, obuku ili vojnu vježbu, u pravilniku se navodi da vojniku koji se obrazuje ili usavršava u inostranstvu pripada 50 odsto dnevnica u zemlji ako su mu obezbijeđeni smještaj i hrana i 100 odsto dnevnica ukoliko nema smještaj i hranu.

U pravilniku je navedeno da vojnicima tokom obrazovanja ili usavršavanja, odnosno obuke ili vojne vježbe nije dozvoljeno da koriste de luks ili iznajmljeni privatni smještaj.

“Pod besplatnim smještajem podrazumijeva se smještaj koji obezbjeđuje organizator obrazovanja ili usavršavanja, odnosno obuke ili vojne vježbe, hotelski smještaj do kategorije “četiri zvjezdice” osim smještaja u objektu kategorije “de luks”, kao i iznajmljeni privatni smještaj uz prethodnu saglasnost ministra odbrane, čije troškove snosi Ministarstvo odbrane prema priloženom računu”, zaključuje se u pravilniku.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 387621


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja