avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 239

Doktori ponovili da nisu krivi za infekciju beba


Doktori ponovili da nisu krivi za infekciju beba

Ljekari bjelopoljske Bolnice ponovili su da nisu krivi za infekciju pet beba krajem 2014. od kojih je jedna preminula. Oni su to kazali danas u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovaraju zbog krivičnog djela “teška djela protiv zdravlja ljudi”.

Suđenje je uslijedilo nakon što je Vrhovni sud ukinuo presude Višeg suda u Bijelom Polju i Apelacionog suda Crne Gore, koji je naredio ponovno suđenje . Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević dobili šest mjeseci kućnog pritvora. Ipak, Apelacioni sud je u februaru prošle godine tu presudu preinačio i sve optužene poslao na jednogodišnju robiju.

Sud je prihvatio predlog državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj, da se Sudsko- medicinski odbor iz Beograda, koji je ranije utvrdio da se u bjelopoljskoj bolnici radilo o epidemiji neonatalne sepse, izjasni koji indikatori ukazuju na da se radilo o epidemiji, te da se preciznije izjasne oko definicije sepse.

Takvom predlogu usprotivila se odbrana optuženih, tvdeći da bi takav predlog vodio samo odugovlačenju postupka.

Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović , kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Suđenje se nastavlja 11. maja.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572940


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja