avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 123

Odluka da se ne grade nove MHE odgovara Đukanovićevim ljudima koji su ih već izgradili


Odluka da se ne grade nove MHE odgovara Đukanovićevim ljudima koji su ih već izgradili

Odluka Vlade sa zadnje sjednice da nema više izgradnji novih MHE je dobra ali je zakašnjela dok Vlada prećutkuje da ovakva odluka u ovom trenutku najviše odgovara onima koji su ih već izgradili, ljudima bliskim predsjedniku države Milu Đukanoviću, ocijenio je danas Dejan Mijović, član Predsjedništva Građanskog pokreta URA.

“Ovom odlukom, naime, Vlada obezbjeđuje najbližim članovima, kumovima i prijateljima porodice Đukanović i čelnika DPS monopol na garantovane visoke prodajne cijene električne energije. Vlada bi morala, dakle, da položi račune javnosti koliko su te odluke, da se ogromno prirodno bogatstvo Crne Gore prenese na porodice nekoliko najviših čelnika DPS-a, bile štetne po životnu sredinu i društvo u cjelini”, kazao je Mijović.

Ističe da Vlada opet obmanjuje javnost da će građani biti djelimično rasterećeni plaćanja po osnovu korišćenja obnovljivih izvora energije.

“Odlukom da ona, umjesto potrošači struje, plati tu naknadu iz budžeta, Vlada je taj namet samo prevalila na sve građane, dakle i na one koji teorijski ne troše struju. To je krajnje nepravedno i nepošteno, dakle mnogo gore rješenje od dosadašnjeg - da plaća samo onaj koji i troši. Vlada se grdno vara ako misli da su građani krajnje neinformisani i da ne znaju da su budžetske pare ustvari njihove pare”, ukazuje Mijović.

On naglašava i da Vlada sada očekuje i pohvale za svoju odluku, ali je, kako kaže “ za ovu prevaru i nepravdu zaslužila samo jos žešće proteste”.

“Kojih se očigledno mnogo plaši jer je samo zbog masovnih protesta širom Crne Gore odustala da gradi nove MHE, a ne zato što ima dobru dušu i što voli da čini narodu, kako se želi predstaviti”, tvrdi Mijović.

Smatra i da bi Vlada bila dužna da prespita odluku o kupovini akcija Rudnika uglja Pljevlja po previsokim cijenama, i ako je tom prilikom kaže Mijović “bilo jasno, a u međuvremenu se i potvrdilo, da neće biti gradnje Drugog bloka TE, a po svemu sudeći, ni temeljne rekonstrukcije postojeće termoelektrane”.

“Vlada DPS-a, naravno, to neće uraditi, pa građanima ne preostaje ništa drugo nego da još energičnije i odlučnije nego dosad protestuju protiv ove nenarodne i nesposobne vlasti”, zaključuje Mijović na kraju.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583084


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja