avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Portal RTCG
Broj pregleda članka: 148

Naredne sedmice nova aukcija državnih obveznica


Naredne sedmice nova aukcija državnih obveznica

Iz Montenegroberze je saopšteno da ukupna emisija iznosi 140 miliona eura, a njena druga tranša 115,38 miliona.

„Obveznice druge tranše emituju se u ukupnoj količini od 115,38 hiljada obveznica, čija je nominalna vrijednost hiljadu eura po obveznici, a rok dospjeća pet godina, odnosno 2024. godine“, kazali su iz Montenegroberze.

Oni su objasnili da se radi o dužničkoj dugoročnoj obveznici, kao i da će vlasnicima biti isplaćena jednokratna otplata glavnice na dan dospijeća i godišnja kamata.

„Obveznica nosi fiksnu kamatnu stopu od tri odsto sa godišnjim rokom dospijeća počev od 22. aprila naredne godine“, rekli su iz Montenegroberze.

Obveznice će biti emitovane u skladu sa odlukom o emisiji državnih hartija od vrijednosti, koju je usvojila Vlada i rješenjem o odobrenju prospekta za javnu ponudu emisije državnih obveznica, koje je odobrila Komisija za tržište kapitala.

Zaključenje transakcija obavljaće se preko brokerskih kuća.

„Na toj osnovi zainteresovana preduzeća i građani mogu kupovati državne obveznice posredstvom brokerskih kuća koje posluju na Montenegroberzi“, navodi se u saopštenju.

Zaključenje transakcija može se obaviti i posredstvom banaka, koje imaju dozvolu i licencu za obavljanje kastodi poslova na crnogorskom tržištu kapitala.

„S tim u vezi, potrebno je da potencijalni ulagači imaju potpisan klijentski ugovor sa bankom ili brokerskom kućom i da tom prilikom potvrde, odnosno potpišu nalog za kupovinu obveznica“, kazali su iz berze.

Tokom prve emisije obveznica, koja je realizovana krajem aprila, emitovane su dvije serije od 140 miliona eura i 50 miliona eura, na period od pet i sedam godina.

Od petogodišnje emisije je realizovano oko 25 miliona EUR, dok je sedmogodišnja emisija otkupljena u punom iznosu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 582929


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja