exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal rtcg
Broj pregleda članka: 283

SAD donirale Hrvatskoj "crne jastrebove"


SAD donirale Hrvatskoj "crne jastrebove"

Vlada Sjedinjenih Američkih Država odobrila je donaciju dva helikoptera "Crni jastreb" (Blackhawk) Hrvatskoj. Donacija uključuje letjelice, opremu i rezervne djelove u vrijednosti od oko 55 miliona američkih dolara.

Ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević je još prošle godine potvrdio da se s SAD-om pregovara o nabavci dva taktičko-transportna helikoptera "Blackhawk", a ona su juče sletjela u Zagreb.

Radi se o dva helikoptera s bogatim paketima dodatne opreme i rezultat su pregovora između Hrvatske i SAD, odnosno sa predstavnicima Pentagona i kompanije Lokid Martin, prenosi portal Obris.org.

Takva donacija ne dolazi bez obaveza za hrvatsku stranu, pa tako Amerikanci traže da se donacija dva blekhoka veže za obavezu da Hrvatska u dogledno vrijeme nabavi još helikoptera istog tipa.

Odlukom američke Vlade o donaciji prva dva helikoptera UH-60M započela je dugo najavljivana zamjena ruske tehnologije zapadnom. U ovom trenutku, Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo koristi ruske transportne helikoptere MI8, MI8-MTV1, te MI 171SH.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427244


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja