exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Svijet

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 2052

Šarić sa švercom kokaina nema veze


Šarić sa švercom kokaina nema veze

Apstraktna, neodređena, nesadržajna - tako advokat Radoslav Baćović opisuje optužnicu kojom Darka Šarića i još 25 osoba terete za šverc 5,7 tona kokaina. Planirano je da završne riječi traju još dva dana, nakon čega će saopštiti datum izricanja presude.

Kako je naveo, ona ne sadrži nikakve detalje pa se iz nje ne vidi ni ko je kome davao kakve naloge, kako je tekla organizacija i ko je, kako i kojim parama finasirao sve švercerske operacije.

Branilac Šarića tvrdi da su najvažniji dokazi tužilaštva nepostojeći, da svjedoci saradnici nijesu teretili Šarića, a da su prisluškivani razgovori nezakoniti. Zbog svega toga kaže da se, čitajući optužnicu, stiče utisak da je Darko Šarić u nju umetnut, a da sa švercom kokaina nema nikakve veze.

Tužilac je na prethodnom ročištu, krajem prošlog mjeseca, u svojoj završnoj riječi tražio da Darko Šarić i preostalih 24 optuženih budu osuđeni na maksimalne zatvorske kazne, zbog težine krivičnog djela, ali i načina na koji je ono izvršeno.

Među ključne dokaze ubrajaju prisluškivane telefonske razgovore optuženih, izjave svjedoka-saradnika, ali i brojne dokaze pronađene tokom pretresa kuća optuženih, iz kojih je utvrđeno da je prihod koji su imali od kokaina bio 47 miliona eura."

Završne riječi branilaca i okrivljenih planirano je da traju još dva dana, nakon čega će biti saopšten datum izricanja presude.

Suđenje grupi Darka Šarića, optuženoj za organizovanje šverca ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Evropu tokom 2008 i 1009 godine.

U julu 2015. Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, ali je presuda ukinuta nepunih godinu dana kasnije. Suđenje je potom dva puta krenulo iz početka, prvo u septembru 2016. nakon ukidanja presude, a potom i u januaru ove godine, nakon iznenadnog premiještanja člana sudskog vijeća Aleksandra Trešnjeva iz Specijalnog u drugo odjeljenje suda.

Šarić se u martu 2014. predao nakon četiri godine bjekstva i od tada je u pritvoru. Sudi mu se i za pranje oko 22 miliona eura stečenih krijumčarenjem kokaina u legalne tokove. Paralalno sa tim, na optuženičkoj klupi se našlo i nekoliko bivših funkcionera policije zbog sumnje u odavanje tajni Darku Šariću o policijskim aktivnostima na praćenju grupe krijumčara narkotika.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 446243


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja