avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: AntenaM
Broj pregleda članka: 453

DF ponudio opoziciji dokument, evo šta traže


DF ponudio opoziciji dokument, evo šta traže

Demokratski front ponudio je opoziciji dokument u kojem se traži da se opozicija saglasi oko nekoliko glavnih tačaka, među kojima je ona gdje se traže ostavke čelnih ljudi u državi.

“Demokratski je nakon današnjih konsultacija sa predstavnikom organizatora protesta “Odupri se”, poslao Predlog o zajedničkom djelovanju predstavnicima svih parlamentarnih opozicionih stranaka i opozicionim poslanicima,za koji čvrsto vjeruje da će doprinijeti prevazilaženju nesporazuma i omogućiti zajedničko djelovanje u ostvarivanju proklamovanih ciljeva”, saopšteno je iz DF-a.

U dokumentu koji su proslijedili, DF traži da se opozicija usaglasi oko nekoliko tačaka. Da Opozicione parlamentarne partije i poslanici podržavaju zahtjeve organizatora protesta “97 000 Odupri se” kojima se traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, VDT – a Ivice Stankovića, GSDT- a Milivoja Katnića, direktora ASK- a Sretena Radonjića, direktora Javnog servisa Božidara Šundića.

“Da potvrđuju da pod ovim totalirnim uslovima neće izlaziti na naredne izbore, da se alažu se za formiranje Tehničke vlade koja bi obezbijedila uslove za održavanje slobodnih i demokratskih sveopštih izbora, kao i da sksazuju spremnost na kontinurianu komunikaciju i saradnju u atmosferi međusobnog povjerenja, bez isključivosti i ucjenjivanjanja, kako na političkom tako i operativnom nivou, svih opozicionih parlamentarnih stranaka i poslanika sa predstavnicima organizatora zasnovanu na gore proklamovanim ciljevima”, navode u DF-u.

DF se, kako tvde, na ovaj korak odlučio polazeći od činjenice da se Crna Gora nalazi u dubokoj društveno političkoj krizi koja je eskalirala aferom “Koverta”. te svjesni velike odgovornosti pred građanima Crne Gore koji na protestima traže ostavke čelnika režima. Kako tvrde, razlog je i to što, uvažavajući opravdana očekivanja građana i opozicione javnosti za jedinstvenim djelovanjem parlamentarne opozicije i različitih udruženja koja formalno organizuju proteste, ali i uvažavajući političke, ideološke i programske različitosti svih subjekata koji podržavaju proteste.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 538771


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja