avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: kodex.me
Broj pregleda članka: 252

Popov: Vučić neće poremetiti odnose sa Đukanovićem


Popov: Vučić neće poremetiti odnose sa Đukanovićem

U posljednje dvije godine odnosi u regionu su veoma loši što govori činjenica da nema komunikacije među liderima, izjavio je direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

"Nema komunikacije između Srbije i Hrvatske, nema korektnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom iako Dodik ne izbija iz Beograda, stalna su varničenja sa Crnom Gorom o položaju Srba, došlo je do određenih reakcija na presudu Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, ali zvanični Beograd je bio prilično uzdržan. Sa Makedonijom smo imali zaleđene odnose otkako je Nikola Gruevski otišao sa političke scene i tek je nedavno napravljen korak naprijed što se tiče odnosa sa novim predsjednikom Makedonije," rekao je Popov u inrevjuu za Pobjedu.

Govoreći o presudi za pokušaj terorizma liderima, on je kazao da treba sačekati drugostepenu presudu.

"Reakcije iz Beograda na prvostepenu presudu su bile umjerene, jedino što je Andrija Mandić došao na vojnu paradu u Niš avionom Vlade Srbije gdje je imao razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vučić se ponaša pragmatično; gleda da se postavi kao zaštitnik svih Srba u regionu, ali i da ne pokvari odnose sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Prošle godine je izjava patrijarha Irineja izazvala žestoke reakcije, sjetimo se da je ministar Nenad Popović podržao patrijarhov stav (da je položaj Srba u Crnoj Gori gori nego u vrijeme osmanske okupacije, a da je njihov status kao u doba NDH), ali od drugih zvaničnika Srbije nije bilo reakcije. Kada je riječ o odnosima Beograda i Podgorice, naša vlast se prilično oprezno ponaša. Imali smo paradoks da su u vrijeme vlasti SNS-a odnosi sa Crnom Gorom u početku bili bolji nego u vrijeme demokrata. Sejtimo se da kada je Crna Gora proglasila nezavisnost na referendumu Vojislav Koštunica je nazvao kvazidržavom. Tek je Tadić malo ispeglao te odnose tako što je čestitao Đukanoviću na nezavisnosti“, rekao je Popov.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 583072


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja